2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Célba értek a számítógépek és a kis kék villám is

2018. január 25. csütörtök, 17:11
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL, Lali King Team
Célba értek a számítógépek és a kis kék villám is elkelt. Az önkormányzat és a Zalaegerszegi Televízió által felajánlott informatikai eszközök Nouakshottba, Mauritánia fővárosának egyik szegény iskolájába kerültek, míg a Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő által felajánlott Fiatot Szenegál Louga városában ajándékozták el.

Így értek véget a kicsi Fiat kalandjai a 2018-as Budapest–Bamako ralin, ami Zalaegerszeget képviselte a Dakar szellemi utódjának titulált amatőr autóversenyen, mégpedig jótékony célokkal.

Zsupanek Péter, Bali Zoltán, Böjte Sándor Zsolt, Vizsy Dóra (a városi tv képviseletében) és Mátesz Lajos

De térjük vissza az előzményekre. A kis kék villám az a 1960-as évjáratú Fiat 900 E típusú gépjármű, amit Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő 35 éves születésnapjára kapott barátaitól. Innét jött az ötlet, hogy felajánlja a Budapest–Bamako Ralira a zalai megyeszékhelyet képviselendően. A verseny, ami Afrikában a világ egyik legszegényebb térségén halad keresztül, egyben jótékonysági akció is, melynek célja, hogy az adományokat közvetítők nélkül közvetlenül jutassák el a rászorulóknak. Az önkormányzat és a gazdasági bizottság éppen ezért szívesen csatlakozott az akcióhoz, használt de még jól működő számítógépeket és monitorokat felajánlva. A Zalaegerszegi Televízió ugyancsak ezzel a céllal küldött számítógépeket és monitorokat, melyeket a kis kék villám magával vitt Afrikába. A járművet január 11-én mutatták be a sajtó képviselőinek, mely eseményen Zsupanek Péter, az önkormányzati osztály vezetője valamint Bali Zoltán önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke is kiemelte a jótékonysági akció fontosságát.

A zalaegerszegi raliautót Mátesz Lajos vezette Lali King Team csapatával, aki már két alkalommal, 2011-ben és 2014-ben is teljesítette a távot. A kányavári versenyző elmondta, mindkétszer számítógépeket vittek, amit az ottaniak, az általuk küldött e-mailek szerint, a mai napig szívesen használnak.

Mai facebook bejegyzésében pedig ezt írta: „Csapatunk elajándékozta a kis kék villámot. Kulcsok át lettek adva a helyi polgármesternek és iskola igazgatójának. Végállomása a szenegáli Louga városa lett, ahol remélhetőleg sokáig fogja szolgálni a helyi iskolát és a hivatalt.”

A Budapest–Bamako Rali mezőnye január 12-én rajtolt el Budapestről, immár zalaegerszegi részvétellel. A versenyzők csaknem 9 ezer kilométert tesznek meg 16 nap alatt, míg célba érnek január 28-án Banjulban, Gambia fővárosában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK