2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Diákközgyűlés változatos javaslatokkal

2022. április 06. szerda, 18:51
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Két év kihagyás után újra megrendezésre került a Zalaegerszegi Városi Diáknapok, mely a hagyományos városházi hatalomátvétellel vette kezdetét. A városi diákönkormányzat tagjai, Szabó Levente diákpolgármester vezetésével április 6-án reggel vették át jelképesen a hatalmat Balaicz Zoltán polgármestertől.

Jelképes hatalomátvétel a városházán

 A fiatalok ezt követően a díszterembe vonultak, ahol a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat (ZVDÖK) közgyűlésére került sor. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón elhangzott: nyolc fontos előterjesztésük volt, amikhez a városvezetés segítségét kérik. Szeretnének egy állandó irodát a ZVDÖK számára, javasolták, hogy ZegErőpróba néven legyenek rendszeres vetélkedők a diákok között, a hatékonyabb kapcsolattartás érdekében találkozókat bonyolítanának le az egyes iskolákkal, ezenkívül minden évben megrendeznék a városi diákbált.

Szabó Levente elmondta: a további javaslatok között szerepelt egy „offline” klubhelyiség kialakítása, ahol egy kávé, vagy tea mellett lehet társasjátékozni, beszélgetni, illetve szeretnék, ha a városi diákheteknek minden évben része lenne egy bűnmegelőzési program. A fiatalok annak is örülnének, ha a város további üres falfelületeire kerülhetnének street art alkotások, és ha az önkormányzat a környezettudatosság jegyében újrahasznosított papírokat használna. Mindezeken túl szociális kérdések, a kulturális, művészeti élet bővítésének lehetőségei és ökológiai témák merültek fel a közgyűlésen.

Balaicz Zoltán polgármester a diákok javaslataira úgy reagált: olyan előterjesztések, ötletek fogalmazódtak meg, melyek vállalhatók a város számára. Keresik az állandó iroda és a klub helyszínét, és azokat a tűzfalakat is, amiket kidekorálhatnak az ügyes kezű fiatalok. Erre akár a Liszt-iskola tornatermének fala is alkalmas lehet. Az erőpróba vetélkedő helyszínéül pedig az új Alsóerdei Sportcentrum is szolgálhat.

A diákok munkáját több felnőtt segíti. Jó kapcsolatot ápolnak például a humánigazgatási osztállyal, valamint Németh Gáborral, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének vezetőjével, aki reméli, hogy a mostani fiatalok a jövőjüket is megtalálják majd a városban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK