2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Diáknapok és Fiatalok hete Zalaegerszegen

2017. április 06. csütörtök, 14:27
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Elkezdődött a fiatalok hete a megyeszékhelyen. Ennek keretében április 5. és 12. között tartanak a programok. Az első négy napban a 6. Zalaegerszegi Városi Diáknapok zajlik, mely főként a középiskolásokra és részben az általános iskolásokra koncentrál, ezt követi a II. Zalaegerszegi Egyetemi Napok rendezvény.

A programsorozat szokásosan indult. A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat ünnepi közgyűlésére került sor a város Dísztermében, miután a fiatalok Juhász Előd János diákpolgármester vezetésével jelképesen átvették a hatalmat a felnőttektől. A közgyűlésen 11 napirendi pontot tárgyaltak, melyre az illetékesek reagáltak, illetve sajtótájékoztató alkalmával külön megjegyzéseket tett Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, hogy értékeli a fiatalok munkáját és ötleteit, de ezek megvalósítása a diákok felelőssége, a városi önkormányzat támogatása mellett. Trendnek továbbra is a felelősen gondolkodó lokálpatrióta ifjúságot jelölte meg.

Az új kezdeményezések között szerepelt, hogy a város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából a diákok időkapszulát helyeznek el, melyet majd 30 év múlva bontanak fel, illetve kutatják az elmúlt évszázadokban itt élt fiatalok életét. Mivel az általános iskolák kevesebb figyelmet kaptak eddig, számukra külön programokat terveznek majd az Apáczai MK területén. Szintén aktívabb hozzáállást szeretnének a középiskolásoktól, hogy a többség igényét tudják szolgálni az ifjúsági és kulturális programok. Célként jelölték meg, hogy az iskolai DÖK-ök ne csak programszervező, hanem érdekvédő funkciót is ellássanak, tette hozzá Juhász Előd János diákpolgármester.

Az ünnepi közgyűlésen adták át a szintén hagyományos elismeréseket és egy rendkívüli ajándékot. Az idén a diákok közül Takács Nikolettet, a ZVDÖK oszlopos tagját tüntették ki, a felnőttek közül pedig Szabó Károlyt, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatóját. Meglepetés ajándékban részesült Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens, a fiatalok mentora, közelgő nyugdíjba vonulása alkalmából.

A diákhét április 6-án sport programokkal, 7-8-án 24 órás vetélkedővel folytatódik. Az előbbin középiskolásokat négy helyszínen négy sportág várja, az általános iskolásoknak foci kupát szerveznek a Landorhegyi-iskolában. A 24 órás vetélkedőn pedig a város összes középiskolája képviseli magát mintegy 400 fővel.

Április 10-12 között az egyetemi napok szakmai programokat foglalnak magukba, majd sport és főzőnappal zárulnak.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK