2024.02.20., kedd - Aladár, ÁlmosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjnyertes strand, megújult kápolna

2023. december 03. vasárnap, 11:12
Szerző: Nemes Norbert
Manapság az emberek egyre inkább eltávolodnak egymástól. Ahhoz, hogy újra egymásra találjanak és közösségként éljék meg mindennapjaikat, kellenek a közös célok és a közös tevékenységek! Az embereket nem megosztani kell, hanem összekovácsolni, összhangot, harmóniát, biztonságot teremteni.

 A közösséggel együttműködve fejlődik Vonyarcvashegy

Az emberi értékeket előtérbe állítani! Az adventi ünnepkörben is igyekszünk tenni érte, hogy legyenek közös értékeink, közös érdekeink és közös élményeink! Két hitvallásként is helytálló mottó szerint tevékenykedünk: Mögöttünk az erdő, előttünk a víz! A bennünk rejlő tudást, szorgalmat, tehetséget, jóakaró szándékot kell előtérbe állítani, kiaknázni, legyen az elméleti vagy fizikai tudás, esetleg tapasztalati vagy kapcsolati tőke! Lényeg a tudásmegosztás! E szellemben újítottuk meg, tettük hitelesebbé, átláthatóbbá, aktuálisabbá a honlapunkat – foglalta össze hitvallását Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere, aki összegzésként az év legnagyobb beruházásai közül szemlézett.

- Nemrég köszönetajándékok átadásával ismertük el azon közösségeink, civil szervezeteink, egyesületeink munkáját, akik a vállalt feladataiknál is többet tettek településünkért. Önkormányzatunk teljes mértékben egyetért azzal a kormányzati nézettel, hogy a családok támogatása, segítése befektetés a jövőbe. Mindennek szellemében, nagy büszkeségünkre, kormányzati és uniós pályázati támogatással, valamint az önkormányzat saját forrásából épült fel a vonyarcvashegyi óvoda melletti területen az új mini bölcsőde, amely május elejétől több tucat kisgyermek nappali ellátását teszi lehetővé. Még tavalyelőtt vásároltuk meg egy üresen álló ingatlant, a nevelési-oktatási intézmények parkolási problémáinak megoldása érdekében. Idén parkolót és egy olyan központi teret alakítottunk ki óvodánk és az iskola közötti szakaszán, mely parkolási lehetőséget és a biztonságosabb gyalogos közlekedés feltételeit biztosítja a köztemető, a templom, az iskola, az óvoda és az új mini bölcsőde látogatóinak. A Veszprémi Érsekség gyönyörűen rendbe hozta és felújította a Szent Mihály Fogadalmi Halászkápolnát. A külsőleg megújult kápolnát dr. Udvardy György érsek áldotta meg nyári állami ünnepünk előtt. A Halászkápolna épületét és a tornyot az elvégzett munkák során statikailag megerősítették, felújították a tetőszerkezetet és a homlokzatot. A domb lábánál turisztikai célból megvásárolt 8000 m2-es területen elkezdődött egy családbarát, egész évben nyitva tartó pihenőpark kialakítása.  Elkészült a vizesblokk, a pihenőhely területén fásítottunk, pihenőpadokat és napozóágyakat helyeztünk ki, a vizes élőhely, illetve a mezítlábas park kiépítése pedig folyamatosan zajlik.

- Az ötcsillagos Lido strand egész évben várja látogatóit! 

- Igen! Strandunk Magyarországon elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában, csaknem maximális pontszámot elérve. A védjegy elvárásai szerinti kulcsszó: a látogatóélmény, amely indul az online felületen a tájékozódással, jegyvásárlással, folytatódik a beléptetéssel, és végül a helyszíni tapasztalatokkal válik teljessé. A Lido Strand öt csillaga tartalmaz többek között a kerékpárszéfet, ami unikális szolgáltatás, illetve értékmegőrzőket (telefontöltési lehetőséggel), okospadokat, a baba-mama szolgáltatások teljes skáláját (baba-mama szoba, hinta, cumifa). A strand akadálymentes, lehetőség van online jegyet váltani, és magas színvonalú gasztronómiai élményekben része lesz a látogatóknak. Az 5,5 hektáros területen fekvő strand három bejárata közelében kialakított parkolók ingyenesen használhatók. Jó minőségű wi-fi 12 hónapon át elérhető. A rendezvények tavasztól őszig csalogatják a látogatókat, a vendéglátóhelyek szezonon kívül is üzemelnek, a mosdó egész évben nyitva tart. Madáretetőket, denevérodút, sünmenedéket, rovarhotelt helyeztünk ki. A bringakörút szomszédságában fekvő helyszín különlegessége a kerékpárszéf, a kerékpár-szervizpont, az ingyenes elektromos töltőpont a biciklik és a rollerek számára. A strand minőségét és színvonalas szolgáltatásait a Kék Hullám Zászló strandminősítési versenyén is rendszeresen díjazzák. Tavaly az összes balatoni strand közül a legmagasabb pontszámot kaptuk, így nem csak az 5 csillagot érdemeltük ki, hanem a BALATON LEGJOBB STRANDJA minősítést is. Idén a nemzetközi és országos sporttalálkozók helyszíneként számon tartott strand ismét fődíjas lett, megszerezve a JUBILEUMI DÍJ-at és a Zala Vármegyei Önkormányzat különdíját.

„Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy egy családbarát, több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön! A karácsonyhoz és az év zárásához kötődő ünnepkörben hálatelt szívvel gondolunk azokra a zalaegerszegi, illetve a vármegye településein élőkre, akik nálunk ingatlan tulajdonnal rendelkeznek, vagy bennünket választottak nyaralásuk helyszíneként. A jövőben is kedvükben szeretnénk járni! Legyen kegyelmekben és szeretetben gazdag Mindannyiunk karácsonya!” – fogalmazott a polgármester.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK