2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díszpolgári címet kapott dr. Kőrösi Lajos háziorvos

2024. április 25. csütörtök, 12:20
ZalaMedia
Díszpolgári címet adományozott Szentpéterúr önkormányzata dr. Kőrösi Lajos főorvosnak, aki ötven éven keresztül háziorvosként praktizált a községben. A 90 éves háziorvos ma Balatongyörökön él feleségével és aktívan segíti a helyi orvos munkáját.

Nem is választhattak jobb alkalmat a díszpolgári cím átadására, mint a Jó pásztor vasárnapját, ami a Katolikus egyházban a hivatások ünnepe is. A szentmisét Farkas László, dióskáli plébános mutatta be a híveknek, aki hosszú éveken keresztül, ahogy fogalmazott együtt szolgálta a közösséget a doktor úrral. Az ünnepi alkalomra nem tudott eljönni dr. Kőrősi Lajos, akit felesége és Petra lánya képviselt. A szentbeszédben a plébános atya olvasta fel a jelenlévőknek a főorvos üzenetét. 

Dr. Kőrösi Lajos 1965 májusában, öt évi miskolci belgyógyászati szakorvos gyakorlatot cserélt a vidéki életre, ahol éjjel-nappal készenlétben kellett lennie, hogy a legjobb tudása szerint gyógyítson és vigyázzon a lakosok egészégére. 
- Az ajtóm mindig nyitva állt a betegek előtt. Három sikeres újraélesztés és rengeteg szülés volt a praxisom alatt, melyeket néha villany nélkül kellett levezetni. Két ciklusban is voltam képviselő, egyikben alpolgármester is. Kilencven évesen még most is aktívan foglalkozom az orvosi rendelő ügyeivel- fogalmazott levelében dr. Kőrösi Lajos. 

A díszpolgári címet, melyet az önkormányzat képviselőtestülete egyhangúlag ítélt oda a háziorvosnak, a felesége Puhl Márta vette át, aki a kezdetektől fogva támogatta férjét a munkájában. Néhány szóval megköszönte férje nevében a megtisztelő címet és kiemelte Szentpéterúrt mindig  is az otthonuknak tekintették. A díszoklevelet és az emlékplakettet Szummer László alpolgármester adta át, aki elmondta fontos, hogy elismerjék és megbecsüljék azokat az embereket, akik sokat tettek a közösségért. 

A  szentmisét követően a közösségi házban ebéddel kedveskedtek a családnak, ahol a beszélgetések során rengeteg emlék jött elő az itt töltött fél emberöltőnyi időszakból. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK