2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egerszegi Kapocs – Kötődés a városhoz

2024. március 01. péntek, 17:32
Szerző: V.Zs; Fotó: Tóth János
Zalaegerszeg önkormányzata ismét megrendezte Budapesten az Egerszegi Kapocs elnevezésű találkozót, melynek keretében a városból elszármazott polgárok, szülővárosukhoz kötődő közéleti személyiségek, gazdasági vezetők, művészek, sportolók találkoztak.

A vendégeket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, aki a város helyzetéről, sikereiről, a közös összefogás fontosságáról szólt. Utalt arra, hogy a koronavírus világjárvány, az európai energiaválság, a háborúk okozta nehézségek ellenére sikerült kezelni a helyzetet Zalaegerszegen. Kiemelte a gazdaságfejlesztés terén elért eredményeket, a tesztpálya vonzerejét, a nagyobb fejlesztéseket, köztük az energiahatékonysági beruházásokat. A fejlődés lendületes, ennek következménye az iparűzési adó növekedése, amely biztosítja, hogy többet tudnak majd fordítani oktatásra, kultúrára, egészségügyre, sportra – fogalmazott.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint nagy sebességgel halad Zalaegerszeg a fejlődés terén, az emberek jól érzik magukat a városban és ez nagyon fontos. Gyermekeinkért, unokáinkért dolgozunk – mondta –, ezért jól kell csinálnunk, akkor érünk el eredményeket. A közös sikert az összefogás, az együtt gondolkodás jelenti.

Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója bejelentette: egy nagy autóipari vállalat, a Bosch-hoz hasonló kutatásfejlesztési központot fog létrejönni a tesztpálya közelében. Arról is beszélt, miért jó Zalaegerszegen élni. „Mert a város minden oldalról más arcát mutatja. Több helyen ipartelepekkel találkozunk, máshol bevásárlóközpontok fogadják az érkezőt. Zalaegerszegnek sok arca van, ezért is szeretjük” – fogalmazott. Személyes emlékként felidézte, hogy ő a Zrínyi-gimnáziumban érettségizett és most jóleső érzéssel  látja, hogy egykori középiskolája kívül-belül megújul, megszépül. 

Az Egerszegi Kapocs rendezvény a köszöntők után kötetlen beszélgetéssel folytatódott. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK