2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egy élelmiszeripari nagyberuházás terveiről is szó esett

2020. augusztus 05. szerda, 13:19
Közlemény
Július 29-én újabb rendkívüli közgyűlésre került sor, ahol többek között a vírushelyzetről is szó esett és több határozatot is elfogadtak. A részletekről sajtóközleményben, illetve a közösségi médiában is beszámolt Balaicz Zoltán polgármester.

Beszámoló a nyári rendkívüli közgyűlésről

A járvány márciusi kezdete óta a mai napig összesen 265 személy lett koronavírusos, ez a 268 ezer lakosú megye 0,09 százalékát jelenti. A megfertőződött személyek nagyobb része tünetmentes, vagy enyhe tüneteket produkáló volt, tehát otthon gyógyultak. A kisebb részük került kórházba. Összesen a megyében 16 fő halt meg (valamennyien idősek, illetve egyéb súlyos betegségben szenvedők voltak). A 265 főből mára meggyógyult 191 fő. Az aktív betegek száma 74 fő, döntő többségük zárt otthonban él. Remélhetőleg a következő hetekben náluk is negatívak lesznek az újabb tesztek és akkor gyógyulttá lehet nyilvánítani őket - áll a közleményben.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

A védekezésre továbbra is fokozottan oda kell figyelni (személyes higiénia, folyamatos kézmosás és kézfertőtlenítés maszkviselés, távolságtartás, 500 főnél nagyobb rendezvények tilalma). Ezeket a szabályokat a városi rendezvényeken is érvényesítik, így csak szerény megemlékezésekre kerül sor augusztus 19-20-án, a Vadpörkölt és Bor Fesztivál pedig elmarad.

Ami a rendkívüli közgyűlésen hozott határozatokat illeti: a képviselőtestület dr. Kostyál László eddigi igazgató-helyettest, megbízott igazgatót nevezte ki Kaján Imre eddigi vezető nyugdíjba vonulása után a Göcseji Múzeum új igazgatójának.
Az országos törvényi szabályozásnak megfelelően módosult a városi, önkormányzati fenntartásban működő kulturális intézmények alapító okirata. Ugyancsak módosítani kellett a víziközmű vagyonra vonatkozó 2020-as felújítási és pótlási tervet, valamint az ezek megvalósítására kötött vállalkozási szerződéseket.

Körvonalazódik egy Zalaegerszegen megvalósítandó élelmiszeripari nagyberuházás lehetősége, melynek első üteméhez 2,4 hektár területet biztosítana az önkormányzat. Az első ütem tervezett beruházási értéke 7 milliárd forint és 25 új munkahelyet teremtene, míg a további ütemekkel együtt a teljes projekt 16 hektáron 170 új munkahelyet hozna létre. A területre építendő üzemcsarnok mérete 10 ezer négyzetméter.
A városvezetés további két, rendkívül jelentős nagyberuházás zalaegerszegi megvalósításán is dolgozik.

Az önkormányzat pályázatot nyújt be a Kis utcai Óvoda konyhájának felújítására, 10 millió forint támogatásra pályáztak és további 10 millió forint önerőt biztosítanak hozzá.
Ugyancsak pályázatot nyújtottak be a Tourinform Iroda belső felújítására, a fejlesztés tervezett összege 20 millió forint.
A város részt vesz az ovi-sport pályázaton is, melynek keretében új ovi-sport pályák épülhetnek a neszelei és a kaszaházi városrészekben.

Egy nyertes KEHOP pályázat keretében 4,2 milliárd forint értékű környezetvédelmi, klímavédelmi, modern hulladékgazdálkodási projektet valósítanak meg, melynek részeként tovább fejlesztik a búslakpusztai üzemet. Az ezzel kapcsolatos döntést is meghozta a képviselőtestület, kiemelt fejlesztési területté nyilvánítva az érintett területet.

Szintén gazdaságfejlesztési beruházást szeretne megvalósítani egy cég a pózvai városrészben, a Gartner melletti területen, az ezzel kapcsolatos előkészítő döntések is megszülettek.

A következő közgyűlés szeptember 10-én lesz, mely már újra a díszteremben kerül megrendezésre.

 

Teljes bejegyzés itt
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK