2022.12.06., kedd - MiklósZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elektromos személyautók

2020. szeptember 07. hétfő, 21:46
Szerző: V.Zs.
Pályázatot irt ki a 23 megyei jogú város számára az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromos járművek beszerzésére. A pályázaton Zalaegerszeg önkormányzata sikeresen szerepelt.

Pályázat útján szerezte be az önkormányzat az elektromos járműveket

A támogatás keretében a 2 darab új, tisztán elektromos meghajtású Nissan Leaf típusú gépjármű – amelyekkel akár 385 kilométer is megtehető egy feltöltéssel – megérkezett a városba. A járműveket a Városháza előtti téren mutatta be Balaicz Zoltán polgármester és Jakab Gergő pályázati szakreferens.

Balaicz Zoltán elmondta: az európai tendenciáknak megfelelően Zalaegerszeg is kiemelten kezeli az elektromobilitás fejlesztését. Az önkormányzat célja, hogy aktív szerepet vállaljon az e-mobilitás széleskörű hazai elterjedésében, népszerűsítésében és példát mutasson a fiatalok szemléletformálásának érdekében.

Elmondta, a minisztérium 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A két autót a közterület felügyelet és a műszaki osztály használja majd munkájuk során. Az elektromos gépjárművek műszaki jellemzőiről Jakab Gergő beszélt, hozzátéve, az autókat minden extrákkal felszerelték, hogy minél jobban lehessen használni őket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK