2024.06.12., szerda - VillőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elindult a szezon Keszthelyen

2019. május 01. szerda, 18:16
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
Keszthely város turisztikai szezonnyitó ünnepségét már hosszú ideje május 1-én, a munka ünnepével és az Európai Uniós csatlakozás évfordulójával együtt rendezik meg. A keszthelyi évadnyitó és majális helyszíneként ezúttal is a Balaton-partot jelölték ki, ahol koncertek, táncbemutatók, gyermekműsorok, utcabál is szórakoztatta a vendégeket. A Helka sétahajó fedélzetéről pedig idén is megkoszorúzták a Balatont.

A majálisról most sem hiányoztak a kitelepülők, a borházak, a kézművesek, a gyermekjátékok, a kirakodóvásári portékák. A Helikon kórus, a 379. számú Feltámadás cserkészcsapat és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete is közreműködője volt a balatoni szezont megkezdő ünnepségnek, melyet a város polgármestere nyitott meg.

  Évadnyitó, majális, muzsika

Ruzsics Ferenc köszöntötte Boppard japán testvértelepülésének vendégeit is. Jelezte, öröm jelen lenni az elmúlt évtizedben szebbé tett parton. A megoldandó tervekkel, feladatokkal kapcsolatban bejelentette: a városi strand ősztől újabb attrakciókkal lesz gazdagabb. A Sörház ipari műemléket több, mint egymilliárd forintból kezdik megújítani még idén. A Zöld város projektelemeire – a sétáló utca részleges megújítására, a Zeppelin tér teljes átalakítására, a Fő tér további zöldítésére, a Helikon-park fejlesztésére – is jut majd közel egy milliárd forint. Kormányhatározat született 367 milliárd forint elköltéséről, amit ugyancsak a „magyar tenger” modernizálására lehet fordítani. Az ésszerű fejlesztéseknek gátat nem emelve együtt kell megőrizni természeti kincsünket –húzta alá. A közös munkához mindenkinek erőt, egészséget és tisztességet kívánt.

Köszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az önkormányzat és a kormány az elmúlt időszakban sokat tett azért, hogy minél több turista érkezzen, valamint jó és rossz időben is vonzóbb legyen Keszthely, a Balaton-part és a térség. Ahhoz, hogy Keszthely még kívánatosabb idegenforgalmi célpont legyen további mértéktartó, a városhoz illő, határozott irányba mutató fejlesztések szükségesek. Küszöbön állnak a parti sétányfejlesztések, és fontosak az új szállodák építése is. Utalt rá: idén és jövőre már lényeges előrelépések tanúi lehetünk. Közölte: ősztől norvég pilótaképző-központot hoznak létre Hévízen a sármelléki repülőtérhez kapcsolódva, ami a térségre is pozitív hatással lesz. Szerinte a költészettel teli balatoni nyár az érzelmekről, a szépségről, a jó időről is szól; arról, hogy mindenki jól érezze magát itt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK