2022.06.30., csütörtök - PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerés a legkisebbek neveléséért

2022. április 26. kedd, 17:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
A bölcsődék napja 2010-től államilag elismert ünnep, mely alkalomból hat dolgozó lelkiismeretes és kimagasló szakmai munkájáért kapott díjat a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék az Űrhajós Bölcsődében megtartott rendezvényén.

Bölcsődék napján köszöntötték a munkatársakat

Prenner Zsuzsanna intézményvezető köszöntőjében a járványra utalva azt mondta, két év kihagyás után ünnepelhetnek ismét, egy olyan ember- és lélekpróbáló időszak után, amely megannyi új kihívással és megoldandó problémával volt tele. Ezen idő alatt sokat tanultak magukról, egymásról, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, ha testileg nem is, de lelkileg megerősödtek. Kihívás volt a vezetőknek, a munkatársaknak egyaránt, akiknek köszönetét fejezte ki a rendkívüli körülmények közötti helytállásért. Voltak felemelő pillanatok is, mint 2021 tavaszán a Jerusalema tánckihívás. A videót gyermeknapi ajándékként is készítették.

Mint mondta, az elmúlt két évben kiemelten, de egyébként folyamatosan érzik azt a gondoskodást, amivel a város fordul a legkisebb gyermekeket ellátó intézményei felé. Hangsúlyozta, ma Magyarországon a bölcsődék fénykorukat élik; egyre nagyobb figyelmet és támogatást kap a nevelő-gondozói munka. Itt Zalaegerszegen is, ahol az önkormányzat a négy intézmény közül már hármat felújíttatott. Köszönhetően a fenntartónak, immár 13 éve ünneplik a bölcsődék napját, amelyen méltó módon tudják köszönteni, jutalmazni az év dolgozóit.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere azt tette hozzá, hogy a koronavírus-járvány kihatott mindenkire, egészségügyi, gazdasági, munkahelyi szempontból, de sérültek az emberi és közösségi kapcsolatok is, hiszen nem lehetett találkozni egymással. Mint mondta, itt az ideje annak, hogy újraépítsük közösségünket, és újra szőjük a város szövetét, amelyben nélkülözhetetlen szerep jut a zalaegerszegi bölcsődéknek is. Ezekben az intézményekben ugyanis gyermekeinkkel foglalkoznak, a jövő generációjával, akik minden szülő számára a legfontosabbak.

Bölecz Melinda, Koczfánné Pető Ildikó, Krokker Ferencné, Balaicz Zoltán, Némethné Boronyák Mária,
Prenner Zsuzsanna, Takács-Huszár Ildikó és Nemeshegyi Anikó

Az ünnepség az elismerések átadásával folytatódott. Az intézmények munkatársai és vezetői döntése alapján Krokker Ferencné kisgyermeknevelő lett az Év szakmai kitüntetettje, míg Némethné Boronyák Mária konyhai kisegítő az Év technikai dolgozója. Magas színvonalú munkájáért kitüntetést kapott Nemeshegyi Anikó és Takács-Huszár Ildikó kisgyermeknevelők, valamint Bölecz Melinda és Koczfánné Pető Ildikó dajkák.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK