2022.07.03., vasárnap - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerések a Bíróságok Napja alkalmából

2021. július 17. szombat, 15:07
Közlemény
A Bíróságok Napja alkalmából négy zalai igazságügyi dolgozó kapott elismerést a Budapesten tartott országos ünnepi rendezvényen. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) 2000-ben hozott döntésével a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulóját, július 15-ét nyilvánította a bírók és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává.

Ma már törvény mondja ki, hogy minden év július 15-e a Bíróságok Napja. A napot hazánkban első alkalommal 2001-ben ünnepelték, s azóta minden évben e napon adják át a magyar bírósági rendszer dolgozóinak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként a Juhász Andor-díjakat

Balról: dr. Sorok Norbert, a törvényszék elnöke, Csekéné Balogh Szilvia, Kolonicsné Ambrus Amália és Kis-Király Ervin (A fotóról hiányzik a díjat személyesen átvenni nem tudó Karancsy Zsuzsanna.)
 

A Magyar Királyi Kúria egykori elnökéről elnevezett Juhász Andor-díj bronz fokozatát a Zalaegerszegi Törvényszék irodavezetői: Kolonicsné Ambrus Amália és Csekéné Balogh Szilvia vették át, Kis-Király Ervin, a Zalaegerszegi Törvényszék Informatikai Osztályának vezetője főtanácsosi, Karancsy Zsuzsanna, a Keszthelyi Járásbíróság tisztviselője pedig tanácsosi címet kapott. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK