2022.06.28., kedd - Levente, IrénZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerések a Bíróságok Napján

2020. július 20. hétfő, 22:21
Közlemény
A Bíróságok Napja alkalmából tíz zalai igazságügyi dolgozó kapott elismerést a Budapesten tartott, országos ünnepi rendezvényen.

Dr. Magyar Károly, a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi elnöke és dr. Rupa Melinda a Zalaegerszegi Járásbíróság egykori elnöke a legmagasabb bírósági kitüntetést, a Juhász Andor-díj arany fokozatát vehették át, dr. Tihanyi Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott bírája, címzetes táblabíró a Juhász Andor-díj ezüst fokozatát, a Zalaegerszegi Törvényszék irodavezetője, tanácsosa, dr. Pirgerné Schöller Gyöngyi, a bronz fokozatát kapta - adta hírül Dr. Bartalné dr. Mentes Judit sajtószóvivő.

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) 2000-ben hozott döntésével a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulóját, július 15-ét nyilvánította a bírók és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává. Ma már törvény mondja ki, hogy minden év július 15-e a Bíróságok Napja. A napot hazánkban első alkalommal 2001-ben ünnepelték, s azóta minden évben e napon adják át a magyar bírósági rendszer dolgozóinak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként a Juhász Andor-díjakat.

A 2019. és a 2020. évi országos ünnepséget 2020. június 15-én összevontan tartották meg, így a Bíróságok Napja alkalmából összesen 254 bíró és igazságügyi alkalmazott részesült elismerésben. A Magyar Királyi Kúria egykori elnökéről elnevezett Juhász Andor-díj arany fokozatát 20-an kapták meg, köztük a Zalaegerszegi Törvényszék tanácselnökei, címzetes táblabírói: dr. Magyar Károly és dr. Rupa Melinda. A díj ezüst fokozatát dr. Tihanyi Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott bírója, címzetes táblabíró, míg a bronz fokozatát dr. Pirgerné Schöller Gyöngyi, a Zalaegerszegi Törvényszék irodavezetője, tanácsosa vehették át.
Dr. Németh Mária, a Zalaegerszegi Törvényszék büntető kollégiumvezetője címzetes táblabíró címet, dr. Tahin Szabolcs, a Zalaegerszegi Járásbíróság bírója, valamint dr. Palkó Tamás, a Zalaegerszegi Járásbíróság csoportvezető bírója címzetes törvényszéki bíró címet, dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara, a Zalaegerszegi Törvényszék bírósági titkára főtanácsosi címet, Rettegi Miklós, a Zalaegerszegi Törvényszék főosztályvezetője és Dallos László, a Zalaegerszegi Törvényszék osztályvezető-helyettese főtanácsosi címet kaptak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK