2021.10.19., kedd - NándorZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerés a legkiválóbbaknak a rendőrnapon

2018. április 27. péntek, 14:05
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Év Zalai Rendőrének választották Kékesi Ádám címzetes rendőrőrnagyot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által a Magyar Rendőrség napja alkalmából szervezett ünnepségen. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban tartott rendezvényen több címet és elismerést is kiosztottak.

Zala megye az ország biztonsági térképen igen előkelő helyet foglal el, értékelt dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság főkapitánya, hozzátéve azt, hogy a megyei közgyűlés 2017. évi beszámolójukat ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.

Mint mondta, a rendőri munka csupa kiszámíthatatlanság, csupa ötlet, éppen ezért rendkívül sok kreativitást igényel ahhoz, hogy eredmények legyenek. A megyei rendőrség ezen az úton jár, hiszen az itt élők visszaigazolják a teljesítményt, ami a közbiztonság évről évre való javulásában is megmutatkozik. Ahol közbiztonság van, ott jobbak a gazdasági feltételek, mert kisebb a kockázat, és a beruházók szívesebben jönnek, emelte ki.

Ezt követőn elismeréseket adott át, melynek során az alábbi címeket adományozta a zalai rendőröknek.

Az Év Zalai Rendőre: Kékesi Ádám címzetes rendőr őrnagy, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának osztályvezető-helyettese. Az Év Nyomozója: Mihóczi Zsolt címzetes rendőr törzszászlós, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója.

Az Év Vizsgálója: Domján Szilvia rendőr alezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Zalaszentgróti Rendőrőrs Bűnügyi Alosztályának alosztályvezetője. Az Év Bűnügyi-helyszínelője: Dénes László rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztályának osztályvezetője.

Az Év Határrendésze: Aranyos Jácint Zsolt címzetes rendőr főtörzszászlós, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztályának kiemelt főhatárrendésze. Az Év Közlekedési Rendőre: Czövek Csaba rendőr főtörzsőrmester, a Lenti Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának helyszínelője és balesetvizsgálója. Az Év Körzeti Megbízottja: Takács András címzetes rendőr törzszászlós, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának körzeti megbízottja.

Az Év Járőre: Borbély Balázs címzetes rendőr főtörzsőrmester, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Zalakarosi Rendőrőrsének járőrvezetője. Az Év Szervezője: Kovácsné Büki Viktória közalkalmazott, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója.

A Zala Megye Rendőrségéért kitüntető címben Zsupanek Péter, a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Osztályának vezetője, valamint Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata részesült.

A megyei rendőrfőkapitány összesen 50 rendőrségi dolgozónak nyújtott át elismerést a Rendőrség Napja alkalmából.

Az ünnepségen bejelentették, hogy a Magyar Rendőrség napja alkalmából Magyarország belügyminisztere Szent György-érdemjelet adományozott dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagynak szolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítéséért. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője pedig tárgyjutalmat adott át Mester Sándornak, a megyei főkapitányság gazdasági főigazgatójának a szakterületén nyújtott kiemelkedő tevékenységéért a központi ünnepségen.

A program a 2017-es esztendő rendőri munkájáról szóló kisfilm levetítésével kezdődött. A folytatásban a címekkel elismert rendőrkollégákról néztek meg rövid összeállításokat a résztvevők, akik rendezvény hivatalos része után Ray Cooney, Család ellen nincs orvosság című bohózatát tekintették meg a színházban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK