2022.05.22., vasárnap - Júlia, RitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerések szakmai és közösségi munkáért

2018. december 15. szombat, 12:52
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Az elmúlt 25 évben – az idei díjazottakat is beszámítva – összesen 214 magánszemély, köztük 8 külföldi és 37 szervezet vehetett át Zalaegerszegért díjat.

A város közgyűlése az elismerést olyan magánszemélyeknek és szervezeteknek ítéli oda, akik a város építésében, fejlesztésében, művészeti, oktatási és sportéletében példa értékűt, maradandót alkotott, tevékenységükkel a város hírnevét öregbítették.

Átadták a Zalaegerszegért díjakat

Az elmúlt héten megtartott ünnepi közgyűlésen 7 magánszemély és 3 szervezet tevékenységét ismerték el Zalaegerszegért díjjal. Az ünnepségen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Koczka Csaba a zalaegerszegi járási hivatal vezetője. A Zala Megyei Kormányhivatalt Héder Miklós főigazgató képviselte.

A város dísztermében megtartott díjátadón Balaicz Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében Makkai Sándor erdélyi történészt idézte: „A bizalmat, mely minden közeledés alapja, nem lehet parancsszóra, erőszakkal és tömegesen kikényszeríteni. Erre a jóakarat önként meginduló emberei, lelkek, egyéniségek kellenek.”

- Az itt élők szorgos munkájának köszönhetően Zalaegerszeg egy olyan korszakba ért, amikor újra merünk álmodni, van hitünk, erőnk, akaratunk és bátorságunk az álmainkat valóra is váltani, így pontosan tudjuk, merre megyünk, és hogyan képzeljük el a jövőt. Nincs jobb dolog, mint fába vágni a fejszét, jó látni, amikor akadályokat közös összefogással sikerül félretolni. Zalaegerszeg nemcsak a szülőhelyünk, hanem egybeforrt a sorsunkkal, a jövőnkkel. Szüleink, nagyszüleink, őseink üzennek nekünk, hiszen az ő tudásuk és verítékük formálta és szépítette városunkat évszázadokon keresztül – fogalmazott a polgármester, majd az elismerések átadása következett.

Zalaegerszegért díjban részesült: Delacasse Lászlóné nyugdíjas pedagógus, a volt Zalaegerszegi Városi Fiúkórus művészeti vezetője, Décsy-Paál Enikő zenetanár, a Canterina Kamarakórus karnagya, Halász Vincéné a Zalaegerszegi Szív-és Érbeteg Egyesület alelnöke, Herbert Ferenc építész, Horváth László József erdész technikus, kerületvezető erdész, Horváthné Szabó Anna nyugdíjas pedagógus, volt önkormányzati képviselő, Inkovics László építész. A szervezetek közül az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület, a Zalaegerszegi Tourinform Iroda és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület.

Az ünnepséget a Canterina Kamarakórus műsora tette színessé.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK