2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerések, ünnepség a Szociális Munka Napján

2018. november 14. szerda, 18:20
Szerző: B.K.; Fot: B.K.
A Szociális Munka Napja (november 12.) alkalmából ünnepségre hívták az érintett szakdolgozókat, ahol elismerések átadására is sor került.

 - Születéskor és időskorban, az élet kezdetén és végén mások segítségére jótékonykodására szorulunk – mondta köszöntője elején Balaicz Zoltán polgármester. Majd hozzátette, Zalaegerszegen 2001. óta, a megyeszékhelyek között elsőként emlékeznek meg erről a napról, bár a hálának és az elismerésnek 365 naposnak kellene lenni. 2004-től fogva pedig kitüntetnek ilyenkor néhány kiemelkedő szakdolgozót.

– Az elmúlt időszakban közel 1 milliárd forintos fejlesztés történt a városban az orvosi rendelők, védőnői hálózat, szociális és idősgondozó intézményekkel kapcsolatosan. Ezek azonban csak a falak, melyek nem érnének semmit, a bennük dolgozók felkészültsége, hozzáállása nélkül. Akikkel önök foglalkoznak, nehéz helyzetben vannak és minden egyes jó szó, mosoly fontos a számukra. A mostani ünnepség a hála és a köszönet jele – mondta a polgármester, majd sor került az elismerések átadására.

Tárgyjutalomban részesültek:
A családok körében végzett kiemelkedő színvonalú segítő tevékenysége és szakmai munkája elismeréseként Lukács Zsanett szociálpedagógus családgondozó, esetmenedzser.
Az idősgondozás és a szociális ellátás terén kiemelkedő szakmai munkájáért Buzás Ferencné ápolónő, mentorszülő, a Zalaegerszegi Gondozási Központ szakszervezetének alapszervezeti elnöke.
Az időskorú lakosság érdekében végzett áldozatos munkájáért Bedő Imre, a Gondozási Központ dolgozója.
Végül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi Szervezete oklevéllel ismert el egy szociális területen tevékenykedő egészségügyi dolgozót, Rigó Bernadett szakápolót, aki a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Gondozóházában végzi feladatait.
Az ünnepségen közreműködött Ecsedi Erzsébet színművésznő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK