2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismeréseket adtak át az Idősek Napján

2023. október 02. hétfő, 20:36
Szerző, fotó: V.Zs.
Az idősek hónapja nyitónapjának zalaegerszegi rendezvényét ezúttal is a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben rendezték meg. A program szervezője az Életet az Éveknek Országos Szövetség Zala Megyei Szervezete, melynek elnöke dr. Kocsis Gyula, érdeklődésünkre elmondta: a megyéből több, mint 50 nyugdíjas klub képviselteti magát.

 Szeretet, gondoskodás, odafigyelés

A megnyitón több elismerést is átadtak, az idei évben az Idősbarát Polgármester díjat hárman vehették át. Mint dr. Kocsis Gyula fogalmazott, az elmúlt években ezt az elismerést csak egy személy kapta, de a koronavírus-járvány idején a kisebb települések vezetői a hivatali munkájukon túl segítették a rászoruló időseket. Erőfeszítéseikre tekintettel Csatlós Csilla (Bázakerettye), Csárdi Tamás (Zalakomár), és Kozma Gábor (Kisgörbő) kapta meg a díjat.

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte a megjelent nyugdíjasklubok képviselőit. Az Idősek Világnapjának az üzenetéről szólt, hogy menyire fontosak azok az emberek, akik évtizedeken keresztül dolgoztak gyermekükért, unokáikért. Ezért szeretetet, gondoskodást és odafigyelést érdemelnek a fiatalok részéről. Az idősek számíthatnak ránk, mondta a polgármester. Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében többek között kiemelte: ha valaki végig gondolja mi mindent tett az életében, mennyi értéket teremtett, büszke lehet munkájára.

A nyugdíjasok találkozóját a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör műsora nyitotta meg, a köszöntők után további kulturális programok várták a résztvevőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK