2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkészült a 2024. évi költségvetés

2024. február 08. csütörtök, 17:43
Szerző: V.Zs.; Fotó: -pP-
Zalaegerszeg közgyűlése február 15-én fogadja el az idei évi költségvetést, melynek legfontosabb részleteiről Balaicz Zoltán polgármester is beszámolt már többször Facebook-oldalán. Mint fogalmazott, köszönhetően az erős helyi gazdaságnak, a kormány támogatásának, valamint a nyertes pályázatoknak, stabil költségvetése lesz a városnak.

Illusztráció (Fotó: ZalaMédia archív/Pánczél Petra)

A legfontosabb célok között említette, hogy a minimálbér emelésének és a garantált bérminimum emelésének a fedezete biztosítva van. Tovább tudják emelni a szociális, kulturális, oktatási és egészségügyi kiadásokat, valamint támogatási kereteket. Folytatódik az arányos városfejlesztési program, indul a TOP Plusz, melyben 8,5 milliárd forint forrás áll rendelkezésre. A költségvetést hitel felvétele nélkül tervezték úgy, hogy közben a helyi adókat nem emeli az önkormányzat.

A legfontosabb bevétel a helyi iparűzési adó, 2023-ban 7,5 milliárd forint folyt be, ezt 2024-ben is tartani szeretnék, illetve növelni. Több önkormányzati ingatlan eladása is megvalósult. Így értékesítették a Mártírok-Kazinczy tér sarkán lévő önkormányzati ingaztant 34 millió forintért, és a volt nyomda teljes területét 380 millióért. Több jelentős kormányzati támogatás is érkezik: 150 millió az uszoda és ugyancsak 150 millió forint a Mindszentyneum működtetésére.  

A helyi buszközlekedés üzemeltetését a Volánbusz Zrt. végzi Zalaegerszegen, a szolgáltatásának veszteségét 950 millió forinttal kalkulálták az idei városi büdzsében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK