2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkészült a lenti Kerka-híd

2018. július 24. kedd, 19:23
Szerző: N.N.
Felavatták Lenti város keleti kapujában, a 75-ös főút mentén, a nettó 300 millió forintból, két ütemben felújított, kiszélesített, megerősített, stabilabbá tett Kerka-hidat, amelynek rekonstrukciója tavaly ősszel kezdődött.

Köszöntőjében Horváth László, a város polgármestere kiemelte: a forgalom, az igénybevétel, a terhelés növekedése, az egyre nagyobb önsúlyú tehergépjárművek megjelenése és biztonságos haladása is kikényszerítette a kivitelezés végrehajtását akkor is, ha a híd nem tartozik az országosan híres építészeti műtárgyak közé.

Stabilabb és szélesebb

Kiemelte: a Lenti és a térség számára óriási jelentőséggel bíró létesítményen és útszakaszon évente kétmillió gépjármű halad át. A korszerű építmény megvalósulásáért minden partnernek háláját tolmácsoló városvezető az itt közlekedők türelmét is megköszönte.

Beszédében Vigh László miniszteri biztos a küszöbön álló megyei útfelújításokat, köztük a gyorsforgalmi okosút építését részletezve arra emlékeztetett, hogy a 3200 kilométeres zalai útszakaszon 60 milliárd forint szükségeltetne a tervezett rekonstrukciókhoz. A hídon naponta 2550 jármű közlekedik, amelyből több mint 200 tehergépjármű, kamion. A régi, balesetveszélyes híd teherbíró képessége korábban 32 tonna volt, most 80 tonna teherbírású teherautók is átkelhetnek rajta. A felújítás alatt a forgalmat nem tudták elterelni az útról, ezért a szakemberek speciális megoldásokat, áttereléseket alkalmaztak.

 

Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. Zala Megyei igazgatóságának vezetője arról szólt, hogy a társaság életében is ritka, hogy új híd készül. Az egyik legkritikusabb műtárgyat sikerült megújítani a szélesség és a teherbíró képesség emelésével úgy, hogy a későbbi forgalmi igényeket is biztonságosan kielégítse.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK