2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkészült az új Hattyú bisztró

2024. április 12. péntek, 16:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Befejeződött Zalaegerszegen a Gébárti-tó és környéke fejlesztése. A több évig tartó projekt utolsó elemeként az egykori Hattyú büfé helyén felépült az új bisztróépület, mellette közösségi teret is kialakítottak.

Lezárult a Gébárti-tó fejlesztése

Az új vendéglátóhely avatása alkalmából egy ünnepélyes záróeseményen értékelték az elmúlt évek fejlesztéseit. A rendezvényen jelen volt Dömötör Csaba miniszterhelyettes, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, valamint a város önkormányzati képviselői és az egyes projektelemek tervezői, kivitelezői.

Balaicz Zoltán beszédében felidézte a tó történetét, kiemelve, hogy 1976-ban határozta el az akkori városvezetés, hogy két patak felduzzasztásával mesterséges tavat hoz létre. A Gébárti-tó hamar a helyiek kedvelt kirándulóhelye lett. A 1990-es évek végén vetődött fel a tó és a környék további fejlesztése, így 2000-ben szabadtéri termálfürdő, 2002-ben Aquapark, majd magánberuházásban fedettfürdő és termálfalu létesült. Az elmúlt években pedig egy TOP-projektnek köszönhetően két ütemben, közel 2 milliárd forintból újult meg a tó szinte teljes környezete.

A fejlesztés részleteit Dömötör Csaba ismertette. Mint elhangzott: megépült a Boldogasszony kápolna, a csónakkölcsönző és az új játszótér. Kialakították az új tanösvényeket, a pihenőket és azt a két pontonhidat, mellyel immár körbejárható az egész tó. Megújult továbbá a kézművesek háza, mely új műhelyekkel és a Panoráma Népművészeti Galériával bővült. A beruházás utolsó állomásaként, mintegy 430 millió forintból elkészült a Hattyú bisztró, melynek modern formavilága teljes harmóniában áll a környezettel és az új látványelemekkel. Bíznak benne, hogy a Gébárti-tó és környéke felpezsdül a fejlesztések révén, hiszen az újítások minden korosztálynak kellemes programlehetőségeket kínálnak.

Vigh László hozzátette: szerinte az új Hattyú a város egyik legszebb épülete lett. A gébárti fejlesztések pedig azt mutatják, hogy Zalaegerszeg gondot fordít természeti értékeire.

A városrész két önkormányzati képviselője – Domján István és Németh Gábor – örömtelinek nevezte, hogy teljesülhetett a régi álom és körbejárhatóvá vált a tó. Remélik, hogy az egész megyéből jönnek majd látogatók, hogy kikapcsolódjanak a tó partján.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK