2024.05.21., kedd - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkezdődött a Botfára vezető kerékpárút építése

2023. szeptember 29. péntek, 17:53
ZalaMédia
Zalaegerszeg újabb része kapcsolódik be a város kerékpárút-hálózatába, elkezdődött ugyanis a botfai városrész felé vezető kerékpárút építése.

A gépjárművezetőket arra kérik, hogy óvatosan közlekedjenek az építési munkák közelében, különösen a Flex Posta utcai telephelyének környezetében. A város déli részére, Botfára vezető bicikliutat a Zrínyi Miklós úttól indítják el.

Illusztráció (Forrás: ZalaMédia archív)

Megvan a kivitelezője annak a projektnek, mely Zalaegerszeg különálló déli városrészét, Botfát fogja bekötni a megyeszékhelyre. A város célja régóta az, hogy Zalabesenyőt és Botfát is hozzákapcsolják a kerékpáros infrastruktúrához - adta hírül pár napja a Magyar Építők.

Az új út a Zrínyi Miklós út, illetve Posta utca, és a 73231-es jelzésű út mentén létesül, összesen 176 millió forint értékben mintegy 1 kilométer hosszan. A projekt első lépéseként Posta utcai buszmegállót helyezik át 118 méterrel északabbra. Mindkét oldalon bazaltbeton burkolattal épülnek át a megállók. A kezdőszelvénytől a keleti oldali buszmegálló peronjáig gyalog- és kerékpárútként, ezt követően pedig egyoldali kétirányú kerékpárútként halad majd az új aszfaltburkolatú út.

Az útvonal a tervek szerint keresztezi a 23-as számú, Zalaegerszeg - Rédics vasútvonalat, ezért a fénysorompót itt fejleszteni kell. A kerékpárút itt szintén keresztez egy vízfolyást, itt az eddig is használatban lévő hídon alakítják ki az átkelési lehetőséget.

Nemrégiben Balaicz Zoltán polgármester is beszámolt arról Facebook-oldalán, hogy sikeres előkészítés után újabb fejlesztési szerződést írt alá, így indulhat a botfai kerékpárút építése.

Az arra közlekedők türelmét kérik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK