2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkezdődött az Ady utca felújítása

2022. július 11. hétfő, 15:02
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Június végén elindult az Ady utca ivóvízvezetékének rekonstrukciója; jelenleg az Ady- Petőfi- és Eötvös utcai szakaszon folynak a munkálatok. A részletekről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Bali Zoltán alpolgármester és dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő.

 Közműrekonstrukció és burkolatcsere

Az alpolgármester elmondta: az Ady utca a belváros ékköve, hiszen számos szép régi épület található az utcában. Ugyanakkor a közművekre és az útburkolatra ráfér már a felújítás. Mindez kormányzati forrásból, a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósulhat meg a következő egy-másfél évben. A fejlesztés több ütemben zajlik, első körben az ivóvízvezeték felújítására kerül sor, ez előreláthatóan októberig tart. Az érintett szakaszon lesznek közlekedési korlátozások, bár továbbra is át lehet haladni az Ady utcán. A parkolósáv a munkálatok idejére viszont megszűnik.

Idén az ivóvízvezeték, jövőre a csapadékvíz-elvezetőrendszer, a végső fázisban pedig az útburkolat újul meg az utcában – ismertette a részleteket Káldi Dávid. A képviselő hozzátette: az extrém időjárás miatt valószínűleg a legtöbb embert az érdekli, hogy a lezúduló esőt hogyan bírják el a város utcái. Az Ady utcában a felújítás második ütemében bővítik majd az elvezetőrendszert. Az érintett szakaszon a társasházak csapadékvíz-elvezetésére segédgerinc-csatorna is épül. 

A beruházás harmadik üteme lesz a burkolat- és járdafelújítás, mintegy 560 méteres szakaszon. A szakemberek teljes pályaszerkezetcserét hajtanak végre, a régi útszegély helyére új szegélysor épül, ezek mentén pedig a zöldfelületet is rendezik. 

Az alpolgármester és az önkormányzati képviselő az itt élők, valamint az útszakaszon közlekedők türelmét kéri az előttünk álló felújítási munkák idejére. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK