2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Emléktáblát avattak az alsóerdei élményparkban

2022. november 11. péntek, 18:32
Szerző: V.Zs.; Fotó: Katona Tibor
Elkészült az Alsóerdei Sport-és Élménypark, melynek a helyén évtizedekkel ezelőtt napközis tábor, Erdei Színház és Göcseji Vándor Tábor is működött. Az elhelyezett emléktábla a múlt értékeinek állít emléket.

 Köszönet az egykori kezdeményezőknek

Balaicz Zoltán polgármester visszaemlékezésében arról beszélt, hogy több generációt is emlékek fűznek ehhez a helyhez, a nyári hónapokban nagyon népszerű volt a napközis tábor, amely 1968-tól fogadta a gyerekeket egészen 2006-ig. 1993-tól pedig az Erdei Színház várta az érdeklődőket. Ugyancsak az Alsóerdőn fogadták a Göcseji Táborba érkezőket, ahová az ország számos vidékéről érkeztek diákok és ismerkedtek meg a megye és Zalaegerszeg nevezetességeivel is. 

A polgármester a város nevében az egykori kezdeményezőknek – Garamvölgyi Györgynek, Bősze Katalinnak, Merő Bélának és Becs Istvánnak – köszönte meg a munkáját. A helyszíni találkozón szó esett a nyári színház megvalósulásáról, mivel 1984-ben megszűntek Egerváron az előadások, és ezt a hiányt pótolni szerették volna.  Az alsóerdei színháznyitás körülményeiről Merő Béla beszélt, a Göcseji Vándor Tábor működéséről pedig Becs István, aki a napközis tábor üzemeltetésében is meghatározó szerepet töltött be. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK