2024.07.23., kedd - LenkeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Energiahatékonyság, alternatív közlekedés

2023. június 01. csütörtök, 19:02
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Zalaegerszeg 2017-2022 között megvalósuló környezetvédelmi programjáról, valamint a következő évek cselekvési terveiről tartott sajtótájékoztatót a városházán Gecse Péter alpolgármester és Tánczos Zsolt, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának környezetvédelmi szakreferense.

Értékelték a környezetvédelmi programot

Többek között elhangzott: a város számára hangsúlyos az energiahatékonyság, a zöldfelületek- és a közlekedés fejlesztése, valamint a környezettudatos gondolkodásra nevelés. Utóbbi érdekében felvilágosító kampányokat (konferenciákat, köztisztasági akciókat, faültetési programot) szerveztek a felnőttek számára, de a gyerekek szemléletformálása is fontos volt.

A város számára fontos a kerékpárúthálózat fejlesztése, és a zöldfelületek számának növelése

Sikeresen megvalósították azokat a célokat is, melyeket a települési környezetvédelmi programban, a klímastratégiában és az ökováros-koncepcióban fogalmaztak meg. Örömteli, hogy újabb hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztések történtek, tovább nőtt a kerékpárutak hossza, több ponton megújult a város ivó-és szennyvízhálózata, elkészült továbbá egy 18 pontos cselekvési terv az energiahatékonyság növelése érdekében. Mára 76 önkormányzati és más középület újult meg ennek jegyében.

Az önkormányzat igyekszik csökkenteni a belváros légszennyezettségét, melynek oka a gépjárművek magas száma. A megyeszékhelyen 36 ezer gépkocsit tartanak nyilván, ezenkívül körülbelül 15 ezer jármű érkezik a környékről naponta a városba. A káros anyagok csökkentése érdekében forgalomtechnikai megoldásokban gondolkodnak (parkolóbővítés a belvároson túl), valamint támogatják a kerékpáros, és e-rolleres közlekedést.

A további tervek között szerepel a régi lámpatestek cseréje, a víztisztaság védelme, illetve az ivó-és szennyvízhálózat korszerűsítése, valamint a hatékony hulladékkezelés további fejlesztése. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK