2021.06.23., szerda - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Épül a parkoló, állnak a fogadóépület falai

2020. augusztus 06. csütörtök, 17:01
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Néhány épület fala már áll és szemmel láthatóan jól halad a parkoló kialakítása is az egykori alsóerdei napközis tábor területén. Mint arról már többször beszámoltunk a város egy korszerű sport- és rekreációs központ kialakítására nyert támogatást a TOP egyik pályázatán, de az új szabadidőközpont építését a kormány is támogatja a Modern Városok Program keretében.

 Zajlik az alsóerdei rekreációs központ kialakítása

A terepelőkészítési és földmunkák után jelenleg a parkoló építése zajlik, a szegélyezéssel lassan végeznek is a szakemberek – válaszolta lapunk érdeklődésére Gecse Péter alpolgármester. A napokban megkezdődik a KRESZ-park kialakítása is, ez a parkoló feletti területen kap majd helyet.

Ennél is látványosabb a fogadóépület kivitelezése; a ház falai már állnak, tőle nem messze pedig épül a kalandpálya és a sípálya kiszolgáló épülete is. Sőt, az egész kalandpálya építési munkái is megkezdődtek – tette hozzá. Utóbbi azon a területen áll majd, ahol korábban a faházak húzódtak.

Mindezzel párhuzamosan zajlik a rekreációs központ kerítésének kialakítása, valamint a sípálya kivitelezése is. Az utóbbi feladathoz még nagyobb földmunkák elvégzésére is szükség lesz. A sportpályák építése pedig várhatóan szeptemberben veszi kezdetét.

Mint ismert, az alsóerdei fejlesztés egyik legfőbb célja az, hogy új turisztikai attrakciók jöjjenek létre, melyek jelentős vonzerőt képezhetnek a gyermekes családok, iskolai csoportok, vagy sportot kedvelő magánszemélyek, baráti társaságok számára. De az új szabadidőközpont akár csapatépítő tréningek, céges rendezvények célpontja is lehet a jövőben.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK