2020.02.21., péntek - Gerzson Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Értékelték az idei Vadpörkölt fesztivált

2016. szeptember 16. péntek, 10:22
Szerző: -pet-
Sikeres volt az idei Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál; a rendezvény országos elismerést kapott, a jótékonysági felhívásokra pedig szépszámú összeg folyt be.

 A részletekről Balaicz Zoltán polgármester és Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. vezetője, a fesztivál főszervezője sajtótájékoztatón számolt be. A polgármester elmondta: büszkék rá, hogy két évvel ezelőtt sikerült megújítani az addigi szüreti fesztivált.

Elismerés és jótékonysági akciók

A vadgasztronómiára épülő Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál Zalai Teríték beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyannyira, hogy a Magyar Országgyűlés épületében Tompa Gáborral közösen átvehették a rendezvénynek járó Magyar Termék nagydíjat.

Tompa Gábor beszámolt a fesztivál idejére meghirdetett jótékonysági akciók eredményeiről is. A rendezvény keretében meghirdetett főzőversenyen 72 csapat indult, a befolyt összegből a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat landorhegyi intézményét, a Zalaegerszegi Gyermekotthont támogatták a résztvevők. Az akcióval 1 millió forintot sikerült összegyűjteni, melyet Magyari Attila, a szakszolgálat igazgatója vehetett át.

A fesztiválon zajlott egy másik jótékonysági program is: a Kéklámpás Ördögök Motoros Egyesület jótékonysági motoros túrát szervezett a Remény Gyermekei Alapítvány Agysérült Gyermekekért számára. A felhívásra kétszázan jelentkeztek, és 365 ezer forint gyűlt össze a beteg gyermekek javára – mondta el a sajtótájékoztatón Inhof András, a motoros egyesület alelnöke. A pénzösszeget és kezdeményezést Borbély Lászlóné köszönte meg a Remény-alapítvány nevében.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK