2024.05.21., kedd - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Év végére kerékpárút vezet Botfára

2023. október 11. szerda, 16:08
Szerző: Bánfi Kati, Fotó: B.K.
Sajtótájékoztatón ismertették a zalaegerszegi 7410 jelű út (külső Flex előtti szakasz) keleti oldalán zajló fejlesztés részleteit. A pályázati pénzből megvalósuló beruházással kerékpár- és részben gyalogút épül ki Botfáig.

A következő cél a teskándi és a csácsi szakasz kiépítése

Elhangzott, lakossági kérés alapján Gecse Péter alpolgármester, településrészi képviselő szorgalmazására jött létre a fejlesztés, mely teljessé és biztonságossá teszi a belvárosból Botfáig való kerékpáros közlekedést. Az útépítés áthalad Zalaegerszeg-Rédics vasútvonalon, illetve a néhány éve a botfai csomópontban kiépített körforgalmon. Ez utóbbi egyébként a gyalogosok számára jelenleg is biztosítja az átkelési lehetőséget. 

- A városrész fejlesztése között szerepel a közlekedés biztonságosabbá tétele, már a körforgalom kiépítése is ezt a célt szolgálta – mondta Gecse Péter, miközben köszönetét fejezte ki a projektért. – A mostani kerékpárút és gyalogút ezt teljessé teszi, egyben összeköttetést biztosít a belváros mellett a déli ipari parkkal és Besenyővel. A 927 méteres szakaszon jelenleg a buszmegálló áthelyezése zajlik, amellyel szemben gyalogátkelő is létesül. 

Balaicz Zoltán polgármester a városban az utóbbi években kiépült kerékpárutakról tett említést. A 223 millió forintból megvalósuló botfaival együtt ez 20,8 kilométeres hosszúságot jelent, melyet 1,9 milliárd forint ráfordítással hoztak létre pályázati támogatással és önrésszel. 

- A botfai kerékpárút hivatalos átadása év végén lesz. De a folyamat nem áll meg. A következő célt a teskándi, illetve a csácsi szakasz kiépítése jelenti – mondta a polgármester 

Szak Tibor a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője a botfai kerékpár út műszaki adatait ismertette. Többek között elmondta, a biztonságos közlekedést a buszmegállónál középsziget és sávlehúzó, illetve átereszek, védőkorlátok és sárga villogók teszik lehetővé. Az útszakasz rövidebb része gyalog- és kerékpárútként funkciónál, a hosszabb szakasza pedig egyoldali, kétirányú kerékpárútként. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK