2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

"Főpróba" a Göcsej Tudásközpontban

2021. december 10. péntek, 20:40
Szerző:-pet-; Fotó: pP
Kétnapos vásárt rendeztek a nemrégiben felépült zalaegerszegi Göcsej Tudásközpont - Helyi Termék Piacon a „Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című TOP projekt keretében. A Zala Megyei Önkormányzat támogatásával létrejött eseményen Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Tolvaj Márta, a város önkormányzati főtanácsadója mondott köszöntőt.

  Kétnapos karácsonyi vásárt szerveztek

Többek között elhangzott: a Helyi Termék Karácsonyi Vásár december 10-11-én várja a látogatókat a zalaegerszegi piac új épületénél, ahol első alkalommal hordták össze portékájukat az árusok. A karácsonyi vásár egyfajta "főpróba" is, hiszen ízelítőt kaphatunk arról, hogy jövőre - a Kézműves Piac hivatalos átadását követően - milyen termékekkel találkozhatunk itt. A két nap alatt ajándéktárgyakat, lakásdíszeket, valamint helyi terményekből készült finomságokat árultak a kereskedők. De kulturális eseményekre is sor került: a Zalaegerszegi Tourinform Iroda jóvoltából piaci körsétára várták az érdeklődőket, a gyerekek népi játszóházba látogathattak el, a Szélrózsa Tánckör pedig néptáncműsorral szórakoztatta a közönséget. A rendezvényen forralt bor, sült gesztenye és vásári hangulat fogadta a betérőket.

Pácsonyi Imre elmondta: a TOP projekt keretében megrendezett vásár egy húsz alkalomból álló megyei eseménysorozat utolsó állomása. A „Zalai innovatív foglalkoztatási paktum" pályázat célja többek az volt, hogy feltérképezzék és helyzetbe hozzák a helyi termelőket. A projekt révén lehetőségük volt arra is, hogy piacra vigyék portékáikat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK