2021.10.27., szerda - SzabinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyógyulás az olvasás élményével

2016. augusztus 29. hétfő, 19:11
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Egy adománynak köszönhetően ötezer kötetből válogathatnak a zalaegerszegi megyei kórház betegei, sőt, ha előbb meggyógyulnak, mint elolvasták volna a könyvet, haza is vihetik azt.

A Charity Shop Adományboltot működtető 7mérföld Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából kerültek a könyvek a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára, melyeket a pszichiátriai rehabilitációs osztályon mutattak be az intézmény pózvai telephelyén a sajtó képviselőinek.

Könyvadomány a zalaegerszegi kórháznak

Takács Dániel ügyvezető igazgató, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház tagja elmondta, az olvasásprogram a betegek gyógyulását hivatott elősegíteni, hiszen minden, ami eltereli a figyelmet a betegségről, a problémákról, az meggyorsítja a gyógyulást. Ezért hozták létre ezt a programot, melynek Szombathely és Nagykanizsa után Zalaegerszeg a harmadik állomása.

A Zalaegerszegen is adományboltot működtető szombathelyi közhasznú vállalkozás minden évben támogat közösségeket a városokban, a zalai megyeszékhelyen idén az autistákat és az egerszegi kórházat, fűzte hozzá Takács Balázs munkatárs. Emellett megyeszékhelyi boltjukban tanévkezdési akciót tartanak, tanszereket, ruhákat, cipőket rendkívül kedvezményes áron kínálva.

Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója köszönettel vette a felajánlást. Mint mondta, az olvasás közben szerzett élmények valóban elősegítik a gyógyulást, amit terápiás módszerként is a pszichiátriai osztály rehabilitációs részlegén. A könyvek, amit szétosztanak az osztályok között, igazán sokfélék, az ismeretterjesztéstől a szép- és modernirodalmig bezárólag. Neki a Lélekedzés című könyvön akadt meg először a szeme, mintegy visszaigazolásul, hogy a lélekedzés igenis hozzájárul a gyógyuláshoz, jegyezte meg. Hangsúlyozta, bízik a tartós együttműködésben, mert az adományozás olyan szolidaritási szemléletet, emberi alapértéket közvetít a betegek és a kórház munkatársai felé, mely fontos, hogy megmaradjon és fejlődjön a mai modern világban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK