2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hamarosan indul az Egerszegi Advent

2023. november 22. szerda, 10:03
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Minden eddiginél díszesebb, fényesebb és nagyobb szabású lesz az idei Egerszegi Advent – jelentették be a szervezők kedden délután a városházán. A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester bevezetésképpen felidézte, hogy az 1990-es években még a Dísz téri Aranykapu jelentette az adventi hangulatot, mely a 2010-es évekre már kissé idejétmúlttá vált. 2015-ben újított a város, létrehozva az Egerszegi Advent programsorozatot, melyhez különböző látványelemek is társulnak.

 Jégpálya, körhinta és új hangulatelemek

A polgármester azt is elmondta, hogy az előző néhány évben sajnos nem úgy ünnepelhettünk, ahogy szerettük volna, hiszen előbb a világjárvány, majd az energiaválság miatt maradt el a rendezvény. Vagy ha el nem is maradt, csak nagyon minimalizált formában valósulhatott meg a programok egy kis része. Idén viszont minden eddiginél nagyobb rendezvénysorozatra készülnek, melyet új látványelemek kísérnek, sőt újabb helyszínek is bekapcsolódnak a kavalkádba. Mindez egy igazi összefogás révén valósulhat meg, hiszen a helyi vállalkozók 12 millió 300 ezer Ft támogatást adtak az adventi programok lebonyolítására, a szervezésben pedig szinte minden városi intézmény és egyesület részt vett valamilyen formában. A szervezés motorjai Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója, és Kelemen Attila, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője voltak.

Korábbi felvétel a feldíszített szökőkútról (Forrás: ZalaMédia/pP)

A részletekkel kapcsolatban elhangzott: újra felépülhet a jégpálya, a Dísz téren ezenkívül új hangulati elemek teszik bensőségesebbé, családiasabbá a hangulatot. A pavilonokat befelé forgatták, és több ülőhelyet is kialakítanak. A szökőkutat például körbeépítik, mely így ülőalkalmatosságként szolgál. A Tütübusz a városháza előtti térre költözik, ahol a város karácsonyfáján túl még más izgalmas látnivalók is lesznek. A gasztronómiai kínálatot a megszokott vendéglátóhelyeken túl a vizslaparki Piknik is gazdagítja. Az intézmények részéről pedig a Göcseji Tudásközpont, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága és a Tourinform Iroda is bekapcsolódik a programokba, így érdemes lesz az internetes oldalakat figyelni az aktuális kínálattal kapcsolatban.

Sajtótájékoztatón számoltak be a programkavalkádról

Flaisz Gergő hozzátette: az egyes városrészekben is lesznek adventi ünnepségek, és az Art mozi is készül karácsonyi filmekkel, matinékkal. A Dísz téren pedig minden hétvégén sztárfellépők várják az érdeklődőket. Természetesen nem marad el a hagyományos adventi gyertyagyújtás sem. 

A vásár november 27-én nyit, naponta 9-20 óráig várják a látogatókat. Gasztronómia, ajándéktárgyak, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok kerülnek a Dísz téri forgatag középpontjába – mondta Kelemen Attila. Emellett jótékonysági pavilonok is lesznek, ahol adományokat gyűjtenek. Újdonságként két szelfipont, valamint egy kivilágított körhinta is színesíti a kínálatot. A pavilonok hátoldalát pedig havas táj- és városképek díszítik majd; így varázsolva téli hangulatot az adventi vásárnak (ha már manapság kevés hó esik).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK