2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Harminckilenc gázüzemű és nyolc dízelüzemű autóbuszt állítanak forgalomba

2023. március 26. vasárnap, 12:20
Közlemény
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz korszakalkotó változást Zala vármegye közösségi közlekedésében, hanem azok az alternatív meghajtású járművek is, amelyek március végétől jelennek meg a térségben. Harminckilenc gázüzemű és nyolc korszerű, dízelüzemű autóbuszt állít forgalomba a megyében a Volánbusz.

A 39 darab gázüzemű autóbusz csaknem a vármegye teljes területén megjelenik, éves szinten mintegy 5,7 millió utazásról gondoskodva. Emellett a távolsági vonalakon 8 darab korszerű, dízelüzemű járművel is megismerkedhetnek az utasok a közeljövőben.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében eddig összesen 74 új autóbusz érkezett Zala rmegye 256 darabos járműállományába. A mostani flottakorszerűsítés tekinthető azonban az eddigi legnagyobb és legjelentősebb mérföldkőnek 2018 óta. Ráadásul a MAN Lion’s City 12 típusú, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő, modern autóbuszok károsanyag-kibocsátása rendkívül alacsony, így nagymértékben hozzájárulnak a közlekedési társaság környezetvédelmi céljainak eléréséhez. A gázüzemű járművek nettó beszerzési értéke megközelíti a 3,66 milliárd forintot. A 39 új autóbusznak köszönhetően a helyközi járműpark több mint 18 százaléka megújul, átlagéletkora 11-ről 9,3 évre csökken. A buszok a töltőállomások üzembe helyezésével párhuzamosan, március 20-tól fokozatosan kapcsolódnak be a helyközi közlekedésbe a vármegye csaknem teljes területén.

Emellett 8 darab hagyományos meghajtású, azaz dízelüzemű, de a legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral felszerelt Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű érkezik a térségbe; a távolsági vonalakra. Az autóbuszok a Zalaegerszeg-Győr, Zalaegerszeg-Székesfehérvár, Zalaegerszeg-Veszprém, Nagykanizsa-Győr, Nagykanizsa-Sopron, Keszthely-Veszprém, Veszprém-Zalaegerszeg, Zalaegerszeg-Keszthely, Keszthely-Zalaegerszeg, Veszprém-Keszthely, Balatongyörök-Keszthely-Zalaegerszeg viszonylatokon állnak forgalomba.

Forrás: Volánbusz Kommunikáció

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK