2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Három fekvőbeteg osztály költözik be

2019. február 03. vasárnap, 12:42
Szerző és fotó: Antal Lívia
Befejeződött a zöld épület rekonstrukciója a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban. Az intézmény a mintegy 2,3 milliárd forintos beruházás által egy nagyon modern új szárnnyal bővült, mely F-épület elnevezést kapott.

Befejeződött az F-épület rekonstrukciója a kórházban

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a sajtóbejáráson felidézte, hogy néhány éve a mintegy 4 milliárd forintból megépített új D-épület után az építtető és az akkori kivitelező közötti vitás kérdések miatt félbemaradt az F-épület megkezdett rekonstrukciója. Újabb közbeszerzési kiírást kellett kiírni, amit a ZÁÉV Zrt. nyert el. A generál-kivitelezéssel megbízott cég a január végi határidő betartásával kiváló minőségben fejezte be a zöld épület teljes körű felújítását. Március közepéig az új bútorok és a műszerek is helyükre kerülnek, onnantól fogva folyamatosan költözhetnek be az osztályok a pózvai telephelyről. A képviselő, mint mondta, ha e két épület-beruházás értékeihez hozzáteszik az MRI berendezés cseréjét, valamint a műszerbeszerzési pályázatot, akkor összesen mintegy 9 milliárd forintos fejlesztés valósult meg az elmúlt négy évben, a zalaegerszegi kórházban. A munkát folytatni kívánják a többi elavult épületrész felújításával, hogy mindenhol olyan korszerű körülményeket tudjanak biztosítani, mint a D- és az F-épületben.

Dr. Halász Gabriella főigazgató köszönetét fejezte ki a rekonstrukció befejezéséért. Nemcsak az épület újult meg, hanem előtere, amit térköveztek. A főbejáratát pedig két oldalról is megközelíthető tették a mentők, valamint a teherszállítmányok számára. Elmondta továbbá, hogy az F-épület földszintjén a pulmonológiai szakrendelés, első emeletén a kardiológiai rehabilitáció, második emeletén a pulmonológiai, míg harmadik szintjén az onkológiai fekvőbeteg osztály kap helyet. Így minden olyan részleg bekerül Pózvárról a központi telephelyre, amelynek nagy a diagnosztikai vagy műtéti igénye. A röntgen-berendezést és a bronchoszkópos labort szintén áttelepítik.

Peresztegi Imre, a helyi székhelyű ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 2,3 milliárd forintos költségben bruttó 1,1 milliárd forintot tett ki a cég által elvégzett építészeti és műszaki kivitelezés összege. A munkaterületet június végén vették át, ami akkor nagyjából 40 százalékos készültségen állt. A január végi határidőt sikerült teljesíteniük a kivitelezésbe bevont, többségében helyi és zalai alvállalkozókkal közösen. A F-épület és a főépülettel összeköttetést biztosító nyaktag rekonstrukciója mellett a diagnosztikai épület harmadik szintjét is átalakították. Itt igazgatási irodák kapnak helyet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK