2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Húshagyó kedden indul a farsangi menet Zalaegerszegen

2024. február 07. szerda, 11:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Ha húshagyó kedd, akkor városi farsang és fánkvásár. Immár 24. éve szervezi meg a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete az önkormányzattal és a Keresztury VMK-val közösen a jelmezes felvonulást.

Fánkvásár és jelmezes felvonulás február 13-án

A farsangi mulatságra ezúttal február 13-án kerül sor. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester és Ruisz Cecília, az egyesület elnöke tartott sajtótájékoztatót. Többek között elhangzott: a világjárvány miatt kétszer is elmaradt az esemény, tavaly viszont minden eddiginél nagyobb lendülettel fogtak hozzá a szervezők a farsang levezényléséhez. Ennek eredményeképpen körülbelül ezer felvonuló és többezer néző volt Zalaegerszeg belvárosában.

Ruisz Cecília elmondta, már eddig is több mint 700-an jelentkeztek az idei jelmezes felvonulásra (húsz csapat). Ehhez hozzájönnek még az egyéni indulók, akik a nevezési helyszínen, vagyis az Art Moziban tudnak regisztrálni. A rendezvényt évek óta jótékonysági fánkvásár is kíséri, melyre ezúttal is a mozi oldalsó folyosóján kerül sor. Eddig hét csapat jelentkezett, hogy vállalja a fánksütést és árusítást. A fánkoknak nincs fix áruk, hiszen adományról van szó. A fánkvásár bevételéből a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületét támogatják.

A fánkvásár 15.30 órakor kezdődik, a jelmezes felvonulás gyülekezési ideje pedig 16.30 óra. A menet résztvevőit a mozi elé várják. A farsangi felvonulás 17 órakor indul. Ekkortól lezárják a Kossuth Lajos utcát. A télűző séta a Kossuth utcai gyógyszertárig halad, majd megfordul a menet és a Dísz térre érkeznek vissza. Ott kerül sor az eredményhirdetésre is. 

A szervezők hozzátették: extrém rossz időjárás esetén a felvonulás elmarad, viszont a fánkvásárt és a jelmezversenyt az Art Moziban megtartják, úgyhogy mindenképpen érdemes maskarába bújni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK