2022.08.19., péntek - HubaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Húszéves születésnapot ültek

2019. január 31. csütörtök, 19:37
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Festetics-kastélyban 1999-ben Vince napján alakult meg az immár húsz éve működő Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete (BABORHE). Idén Vince-napkor a Festetics-kastély Amazon-házában ismét összesereglettek a szervezet tagjai, hogy balatonfüredi, móri, letenyei, csentei, székesfehérvári, velencei, badacsonyi társegyesületekkel közösen megünnepeljék fennállásuk húszesztendős jubileumát.

A város vezetőit, a térség polgármestereit, a partner egyesületek megjelentjeit elsőként Dévényiné Balog Gyöngyi elnök köszöntötte, aki 2015 októberében vette át az irányítási, szervezési feladatok vezetését. Domonkosné Marika ceremóniamesterként konferálta föl az ünnepélyen felszólalókat.

A Balatoni Borbarát Hölgyek

Ruzsics Ferenc polgármester a civilek aktív szerepvállalásért köszönetét tolmácsolva utalt arra, milyen nagy jelentőséggel bír a város életében a minden évben megrendezett városi farsang és a többi általuk lebonyolított nagyrendezvény.

Csótár András, bizottsági elnök köszöntőjében a keszthelyi egyesületek között a legszebb csillagnak nevezte a mindig tevékeny BABORHE-t.

Brazsil József, a Zalai Da bibere borlovagrend nagymestere tréfás hangon mesélte el, hogy milyen jó együtt lenni a Da bibere kis rizlingjeivel, akik örömmel és szeretettel mutatják meg, miként kell elhívatottan tevékenykedni a városért, a társakért, a balatoni borok megbecsültségéért.

Dombi-Mirolya Erzsébet, Liza asszony, az egyesület első elnöke arra emlékezett, hogy sikerült az egyediséget hangsúlyozó, a meglévő értékeket felmutató gasztronómiára, borkultúrára felhívni a figyelmet. A belső igényességet, harmóniára törekvést fenntartva jó célokat fogalmaztak meg anno, vonzó turisztikai rendezvényeket hívtak életre.

Nádler Józsefné, Bebi asszony jelezte, hogy alapító tagként, gazdasági vezetőként, majd tíz éven keresztül elnökként is összefogással, bölcs tenni akarással igyekezett erősíteni a bor és a kultúra területét érintő kapcsolatokat, baráti szálakat. Dr. Bakonyi Károly segítő jobbját elfogadva, a repertoárt mindig bővítve sikerült társítani az igényes borkultúrát a kiváló rendezvényekkel, hogy mára megbecsült és elismert szervezetként tekintenek rájuk a határainkon túl is.

Az egyesületi zászlót és a kerámia szigillumokra Tál Zoltán plébános kérte Isten áldását.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK