2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét győzött Balaicz Zoltán

2024. június 10. hétfő, 00:02
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: Seres Péter
Címkék:
Az önkormányzati választások ismét Fidesz győzelmet hoztak Zalaegerszegen. A választásra jogosultak száma 41ezer  406 fő, melyből 24 ezer 175-en (58,33%) jelentek meg az urnák előtt. A négy polgármester-jelölt közül Balaicz Zoltán a szavazatok 73,08 %-ot (18 686) kapta.

Zalaegerszegen minden választókerületben a Fidesz nyert

Keresztes Csaba (DK-Momentum) 13,55 % (3 464), Góra Balázs (Tiéd a Város Egyesület) 6,93% (1772 ). Kiss Ferenc (Mi hazánk) 6,45% (1648). A kompenzációs listáról a közgyűlésbe kerül: Békési Tamás (DK-Momentum), László Marcell (DK-Momentum), Góra Balázs (Tiéd a Város Egyesület), Major Zsolt (EZE).

(Fotó: Seres Péter)

Balaicz Zoltán lapunk érdeklődésére elmonda: ez a győzelem visszaigazolása annak a munkának, ami egyrészt a városfejlesztésről szólt, és amiben szép eredményeket értek el. De szól annak a normális, korrekt, a politikai ellenfeleknek is tiszteletet megadó stílusnak és hangnemnek, amit próbált az elmúlt tíz évben megvalósítani. Mindez együtt jelenti, hogy ilyen szép eredményt értek el. 

- 23 éve veszek részt a közéletben, de ilyen átfogó és alaposan megtervezett kampányt még nem folytattunk. Rengeteg személyes találkozón vettünk részt, 14 ezer támogatói aláírást gyűjtöttünk össze. Ennek meglett az eredménye, az emberek a személyes kapcsolattartást tartják a legfontosabbnak – fogalmazott. 

Hozzátette: a jövőben is valamennyi zalaegerszegi lakos polgármestere kíván lenni. Végül megköszönte Bali Zoltán kampányfőnök munkáját. 

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: Zalaegerszegnek kiváló polgármestere és képviselőtestülete van és egy jó vezető mellett könnyebb kampányolni. Az eredmények magukért beszélnek, a választókerületekben sok fejlesztés valósult meg, a képviselők sokat dolgoztak. A kemény munkának pedig meg lett az eredménye, mert a választók díjazták az elért eredményeket.
     
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK