2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jön az iskola, jön a segítség

2019. augusztus 21. szerda, 18:45
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A szeptember anyagilag megterhelő a diákokat nevelő családok számára. Különösen igaz ez a hátrányos helyzetűek esetén. Rászoruló családok iskola kezdését könnyítik meg azok az adományok melyet a közelmúltban adtak át az illetékesek az érintetteknek.

A megyeszékhelyi család- és gyerekjóléti központban 72 családban nevelkedő, 125 rászoruló általános- és középiskolás gyerek számára nyújtottak át fejenként 10 ezer forintos iskolakezdési támogatást az önkormányzat nevében, képviseletében.

Tolvaj Márta alpolgármester az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy tájékozódjanak az érintett családok a családtámogatási lehetőségekről, ezen a téren a közelmúltban történt változásokról. Ezt segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megjelentetett „Gyerekfüzet” kiadvány. Hozzátette: a zalaegerszegi önkormányzat nem kötelező feladatként segíti a rászoruló családokat. Így például a jelenleg is még zajló nyári táboroztatásban 62 gyerek ingyen vehetett részt, illetve kisebb étkezési támogatást is kaptak. 

Zsolnai Judit, a gyerekjóléti központ vezetője újságírói kérdésre elmondta, hátrányos helyzetet okozhat az alacsony jövedelem, a lakáshelyzet, a foglalkoztatottság, illetve ennek hiánya és az alacsony iskolai végzettség. Mindezeket figyelembe veszik az egyébként járási szintű feladatokat ellátó intézményben, ahol a nevezett támogatást átadták az érintetteknek. 

A szeptemberben induló tanévben az 1-9. osztályban minden gyermek ingyen kapja használatra a tankönyveket. Az egyéb iskolai felszerelések olcsó beszerzéséhez járul hozzá a volt Pais-iskolában nem régóta működő adományközpont. Használt, de jó állapotú iskolai felszereléseket is lehet itt találni. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK