2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonysági programmal zárult az Egerszegi Advent

2023. december 26. kedd, 11:56
ZalaMédia
Minden eddiginél látványosabb, fényesebb és népszerűbb volt az idei, megújult Egerszegi Advent - olvasható az értékelés Balaicz Zoltán polgármester Facebook-oldalán. 2023-ban teljesen megújult az Egerszegi Advent, ami olyan látogatott volt, hogy a Tourinform Iroda felmérése alapján sokan érkeztek a szomszédos városokból, sőt Budapestről is a zalai megyeszékhely karácsonyi forgatagába.

Három fő cél volt a rendezvény átalakításával: több helyszín, több fény, több program. Ezzel együtt három kiemelt helyszínre várták az érdeklődőket:
Dísz tér és környéke; Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac;Piknik – Vizslapark.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Az Egerszegi Advent szombati záróeseményén Balaicz Zoltán polgármester, valamint felesége Edit és kisfiuk, Vendel a színpadon meggyújtották a negyedik adventi gyertyát, a szeretet lángját, majd Balaicz Zoltánné, az Adventi Kézfogás névre hallgató jótékonysági gyűjtés fővédnöke átadta az adományt.

Idén nyolc civil szervezet közreműködésével gyűjtöttek össze félmillió forintot, amit ez alkalommal egy rendkívül nehéz helyzetbe került zalaegerszegi egyetemista kapott meg. Az adományt a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete nevében Németh Gábor elnök vette át (mivel az érintett egyetemista névtelenséget kért).

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Ugyancsak jótékonysági programot szervezett a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, az ő pavilonjuk hagyományosan mindig ott van az Egerszegi Adventen, ahol számos szervezet árul ilyenkor finomságokat, idén másfél millió forintot sikerült gyűjteniük a csatlakozóknak.

Ezzel véget ért a 2023-as megújult Egerszegi Advent, de újévig még látogathatók a Dísz téri pavilonok és szilveszterkor természetesen többféle programmal is várják az érdeklődőket. December 31-én, vasárnap, 20 órától indul a városi szilveszter.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK