2022.07.04., hétfő - UlrikZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mozgásra, kalandra fel!

2022. március 08. kedd, 18:10
Szerző és fotó: Antal Lívia
Multifunkcionális sportpályákkal és kalandparkkal biztosítja a szabadtéri mozgás és kikapcsolódás lehetőségét az egykori napközis tábor helyén felépült zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Élménypark, amelynek létesítése 1,2 milliárd forintból valósult meg egy több fejlesztésből álló projekt keretében. Április 22-én veheti birtokba a nagyközönség.

Átadták a Alsóerdei Sport- és Élményparkot

A sport- és élményparkban valamennyi korosztály talál kedvére valót, hiszen műsípálya, gyermekjátszótér, senior edzőpark, kosárlabdapálya, KRESZ-park, füves pálya, salakos kerékpárpálya, futópálya is rendelkezésre áll. A projektbe kiszolgáló épületek létesítése, járda-, kerékpárút- és parkolóépítés, valamint új csomópont kialakítása is beletartozott.      

Balaicz Zoltán polgármester az átadáson elmondta, hogy a zalaegerszegiekhez mindig is közelálló Alsóerdő nem mesterségesen jött létre, hanem a természet telepítette. Évszázadokig érintetlen volt, csak 1826-ban nyúltak hozzá, amikor a városi tűzvészt követően téglagyárat építettek benne. Ugyancsak nagy múlta tekint vissza az Aranyoslapi forrás, amit Aranyoskút néven egy 1381-es oklevélben említenek először. Az erdő ölelésében az 1970-es években épült ki a napközis tábor, amelynek állaga idővel igencsak leromlott. 2014-ben az új városvezetés felújítása mellett döntött. Így jött létre az Alsóerdei Sport- és Élménypark, ami a Modern Városok Program valamint a TOP-program által támogatott 5,2 milliárd forintos beruházás-sorozat keretében épült meg. A projekt részeként történt meg a városi vendégház felújítása korábban. A még hátralévő fejlesztések sorába tartozik a búslakpusztai sportlőtér megépítése, erdei túraútvonalak kiépítése, valamint a TV-torony rekonstrukciója és közvetlen környezetének rendbetétele.

Bizonyára sokakat vonz majd Zalaegerszeg környékéről is az itt található attrakciók sora, a létesítmény mégis inkább a helyi lakosság sportolását, kikapcsolódását szolgálja majd, húzta alá végül a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úgy fogalmazott, olyan csodapark létesült, ahol a családok el tudnak tölteni egy napot, és ahol mindenki jól érezheti magát. Bejelentette, hogy idén nem a járműipari tesztpálya lesz a helyszíne a családi kerékpáros találkozónak, hanem az Alsóerdei Sport- és Élménypark, ahova a városon keresztül kerekezve érkeznek majd.

Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár Varga Mihály pénzügyminiszter nevében köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, a Modern Városok Program a kormány egyik legeredményesebb programja, amely számos beruházás megvalósítását teszi lehetővé a megyei jogú városokban, így Zalaegerszegen is. Az élményparkkal egy korszerű rekreációs park épült fel, ami a hozzákapcsolódó fejlesztésekkel hozzájárul a zalai megyeszékhely turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Az átadási ünnepségen Gecse Péter alpolgármester vezette körbe a vendégeket, bemutatva az egyes attrakciókat. A rendezvényen a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület tartott bemutatót.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK