2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kamionnal érkezett

2020. június 18. csütörtök, 19:58
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megérkezett a Coop segély kamionja a Zalaegerszegi Gyermekotthonba a magyar kereskedelmi csoport két tonnányi élelmiszeradományával, amellyel 195 állami gondozásban nevelkedő gyermek étkeztetéséhez járul hozzá a megyében.

Élelmiszeradomány állami gondozott gyermekeknek

Németh Ervin, a Hétforrás Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese az átadással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indították útjára a Coop segély kamiont, amellyel 25 millió forint értékű, 87 tonnányi sajátmárkás alapélelmiszert juttatnak el összesen 8268 állami gondozásban nevelkedő gyermeknek az országban. A kereskedelmi csoport alapítványán keresztül 10 éve folytatja karitatív tevékenységét, amelynek keretében ez idáig több mint 130 millió forinttal támogatta a rászorulókat. Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány új feladatok elé állítja a gyermekeket ellátó szociális intézményeket, amelyek az adomány révén felszabaduló forrásokat más, fontos célokra tudják fordítani.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója hozzátette, a Coop ismételt adományának köszönhetően a gyermekek étkeztetésére szánt költségből tudnak megtakarítani, amelyből hasznos dolgokat, például játékokat tudnak vásárolni. Zala megyében jelenleg 390 gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban, közülük 195 főt érint az adomány, akik állami gondozásban nevelkednek. A többiek a lakásotthonokban, valamint nevelőszülőknél élnek.

Makovecz Tamás, a városrész önkormányzati képviselője is köszönetét fejezte ki a magyar élelmiszerkereskedelmi üzletláncnak a társadalmi felelősségvállalásáért. Kiemelte, a Landorhegyi Településrészi Önkormányzat is fontosnak érzi a városrészben működő szociális intézmények támogatását. Az évente megrendezett Lecsófesztivál főzőversenyének bevételét ajánlják fel ehhez, így a nem önkormányzati fenntartású gyermekotthon is kezdeményezettje volt már ennek szándéknak.

A rendezvényen Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója is méltatta a Coop jótékonysági akcióját. A gyerekek nevében Tóth Tamás Gábor, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat megbízott intézményvezetője, a Zalaegerszegi Gyermekotthon megbízott szakmai vezetője mondott köszönetet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK