2022.09.26., hétfő - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lelkünk melege – Karitatív akció

2018. november 19. hétfő, 17:20
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Ruzsics Ferenc polgármester kezdeményezésére Keszthely főterén, a plébániatemplom előtt egy hatalmas, 12 méter átmérőjű, az ünnepi rendezvényeknek helyszínt biztosító adventi koszorú épült tűzifából.

 Az adventi időszakban egy békés demonstrációval széles körű jótékonysági akcióra hívják az ország minden polgárát, civil szervezeteket, vállalkozásokat és önkormányzatokat.

A program sajtótájékoztatóján a város vezetője kifejtette: „Ijesztő tendencia jelent meg Nyugat-Európában: a vallási esélyegyenlőségre hivatkozva, annak hamis értelmezése mögé bújva keresztény jelképeket távolítanak el közterekről, műalkotásokról, épületekről. Ez ellen határozottan, ellentmondást nem tűrő módon és minél több platformon fel kell lépnünk; nemcsak a politikának, de az egyes polgároknak. településeknek, civil szervezeteknek is, kinek-kinek saját lehetőségeihez mérten”- nyilatkozta az esemény sajtótájékoztatóján.

Az advent áhítata, Krisztus születésének ünnepe kiváló alkalmat teremt arra, hogy hitet tegyünk zsidó- keresztény értékeink mellett – húzta alá. A koszorúval látványos, ám békés úton kívánják megmutatni: Keszthelyen, Magyarországon kiállnak a keresztény kultúránk több ezer éves öröksége, európai mivoltunk egyik legalapvetőbb gyökere mellett. Emellett a jótékonyságnak is szerep jut a kezdeményezésben, hiszen a keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a koszorú alapanyagául szolgaló tűzifát rászorulók között osztják majd szét, jövő szeptemberben.

Az országos akcióban várják mindazok anyagi támogatását, akik a fenti célokkal egyetértenek. Az összegyűlt pénzadományokból pedig - a keszthelyi építés után fennmaradó összeget - karitatív szervezeteknek ajánlják fel azzal a céllal, hogy ők szintén tüzelővel támogassák majd azokat, akik önerőből ezt nem tudják előteremteni. A Bakonyerdő Zrt. 50 m3 fát biztosított a különleges adventi koszorú megépítéséhez, a másik felét adományokból fedeznék. Az akció fővédnöki tisztségét dr. Márfi Gyula veszprémi érsek vállalta.

A szervezők tisztelettel fogadnak anonim adományokat, ám szívesen veszik azok csatlakozását is, akik a nyilvánosság előtt nevüket vállalva, a szervezőkkel közösen fellépve szeretnék kifejezni egyetértésüket az ügy mellett. A felajánlások összegét a Szent Erzsébet jótékonysági Alapítvány e célra elkülönített, 14100347-90145249-04000004 számú számlájára várják. További információ a: www.keszthely.hu/lelkunkmelege oldalon olvasható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK