2022.01.22., szombat - Vince, ArtúrZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kéményseprők kívántak szerencsét

2022. január 03. hétfő, 17:52
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A hagyományokhoz híven kéményseprők köszöntötték az új esztendőt a zalaegerszegi városházán. Kerkai László, a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei csoportvezető-helyettese és Fodor Sándor kéményseprő a polgármesteren keresztül kívántak szerencsés új évet a város lakóinak.

Újévi köszöntés a városházán

A szakembereket fogadva Balaicz Zoltán elmondta: a járvány ellenére tavaly sem maradt el a köszöntés, és bár reménykedtek benne, hogy idén már maszk nélkül találkozhatnak, még mindig szükséges óvintézkedéseket tenni. Persze mindez nem a kéményseprőkön múlik, akik a saját területükön szerencsére sikeres évet zárhattak.

Kerkai László, Fodor Sándor és Balaicz Zoltán

Kerkai László hozzátette: valóban jó évet tudhatnak maguk mögött, hiszen emberéletet követelő komoly baleset (kéménytűz, füst- vagy szén-monoxid mérgezés) nem történt a városban. Jól halad a termofor kémények kiváltása is, melyek cseréje évek óta az egyik legfontosabb feladat. Bíznak benne, hogy idén le is tudják zárni ezt a programot, és akkor nem marad a városban termofor kémény. Ez azért pozitívum, mert az új kémények csökkentik a balesetveszélyt, és energiatakarékosabb megoldást jelentenek mindenki számára.

A kéményseprőket máig szerencsehozónak tartják az emberek

A csoportvezető-helyettes elmondta: megyei szinten 27 kéményseprő látja el a feladatokat, probléma viszont, hogy nincs utánpótlás. Manapság szinte senki sem akar kéményseprő lenni, ami hosszú távon gondot jelenthet. A kéményseprőket ugyanakkor szívesen fogadja a lakosság, és sokan még mindig szerencsehozóként tisztelik őket.

A pezsgős koccintás keretében ezt a szerencsét kívánták a város minden polgárának a 2022-es évre.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK