2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keskenyből széles lett

2019. október 02. szerda, 18:11
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ferde állású parkolók kialakításával szélesebb lett a Mátyás király utca egy része, Zalaegerszegen. A Május 1. liget oldalából vettek le egy kis terület ehhez, melynek köszönhetően hússzal növelték a meglévő parkolóhelyek számát, ami így 66-ra növekedett.

Átépítették a Mátyás király utcát

Szak Tibor csoportvezető, Balaicz Zoltán, Galbavy Zoltán és Horváth Tihamér, a kivitelező cég ügyvezetője

Az Infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen című projekt keretében bruttó 111 millió forintot fordítottak a Mátyás király utca átépítésére, ami 348 méter érintett. Az utcát a Tomori utca kereszteződéséig szélesítették ki, így lehetőség nyílt 20 új ferde állású várakozóhely kialakítására a nyugati oldalon. A családi házak előtt két méter szélességben térköves járdát építettek zöldsávval, visszaadva a zöldfelületet, amit a ligettől elvettek.

A beruházás fontos célja volt a Mátyás király utca, a Szent Rafael Kórház, valamint a Május 1. utcai orvosi rendelők kaotikus parkolási helyzetének enyhítése, ami még további beavatkozásokat kíván meg, tudtuk meg a városrész önkormányzati képviselőjétől. Galbavy Zoltán elmondta, 46 új parkolóhelyet hoznak létre a Mindszenty-iskola 3,3 milliárd forintból már épülő vívócsarnoka környezetében. A Tomori Pál és a Szent László utca sarkán pedig 16 várakozóhelyet kívánnak létesíteni. Az elkövetkezőkben folytatni kívánják a ferde állású parkolók kialakítását a Mátyás király utcában, tervezik a Május 1. liget rendbetételét, valamint szökőkút felújítását a Rózsák terén.

Balaicz Zoltán polgármester azt fűzte hozzá, hogy az arányosság jegyében igyekeztek minden városrészben egy-egy nagyobb rekonstrukciót elvégezni az elmúlt években. Mivel összesen 869 út és járda található a városban, felújításuk hatalmas kihívás. Saját forrásból ez nehezen menne, ezért nagy jelentőségű a magyar állam 1,7 milliárd forintos támogatása, amelyből 29 helyszínen tudtak rekonstrukciót végezni a városban.

Az átadáson köszönetét fejezte egy ott lakó házaspár, Santák László és Santák Lászlóné az önkormányzatnak és a kivitelező Horváth-Ép Kft.-nek a Mátyás király utca ilyen mérvű felújításáért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK