2023.03.26., vasárnap - EmánuelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Két új rohammentőt kapott Zala megye

2017. június 30. péntek, 18:55
Szerző és fotó: Antal Lívia
Két új rohammentőt kapott Zala megye, az egyik Zalaegerszegen, míg a másik várhatóan Nagykanizsán áll szolgálatba. Az automata sebváltós esetkocsikat sajtótájékoztatón mutatták be a zalaegerszegi mentőállomáson.

A söjtöri és a zalalövői mentőállomás létesítésével Zala megyében is teljesült az az elvárás, hogy a mentőegységek a riasztástól számított 15 percen belül kiérkezzenek a településekre – beszélt a két korábbi beruházásról Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Mint fogalmazott, az ellátás zavartalanságát szolgálja az is, hogy a 13 évnél idősebb mentőautókat folyamatosan újra cseréli a kormány. Az országban összesen 193 új mentőautó áll majd szolgálatba, ebből most kettőt kapott Zala megye, és még további járművek várhatók. Az egyik mentőautó Zalaegerszegre került, számítva arra, hogy az épülő tesztpálya miatt megnő lélekszám, illetve a városban tartózkodók száma. Egy adósságot azonban még törleszteni kell, ez pedig a zalaegerszegi mentőállomás felújítása, hangsúlyozta.

Nagy öröm számukra a két új rohammentő érkezése, fűzte hozzá az elhangzottakhoz Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt, mert sokkal korszerűbb technikával tudják a betegeket menteni, szállítani. A kocsik automataváltósak, így a sofőröknek nem kell plusz figyelmet fordítani a sebességváltásra. Az új mentőautók betegtere egyaránt kényelmesebb a korábbiaknál, mind az ellátó személyzet, mind pedig a beteg szempontjából.

A mentőállomáson bemutattak egy mentőorvosi személyautót is, ami egy vadbaleset miatt szorult javításra. Dr. Lórántfy Mária, az OM Nyugat-dunántúli Régiójának igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, minden megyében egy ilyen mentőorvosi kocsi van, a zalai Lentiben teljesít szolgálatot. Zala megyében ezzel együtt összesen 28 mentőautó áll rendelkezésre a tíz telephelyen, melyek közül Nagykanizsán, Lentiben, Keszthelyen és Zalaegerszegen van eset-rohamkocsi.

Elhangzott, hogy a megyeszékhelyi mentőállomásra szeretnének még egyet nappali szolgálatra beállítani, hogy a súlyos állapotú betegek kórházak közti szállítása mellett legyen még egy rohamkocsi szükség esetén. A két új jármű 32 millió forintba került, értékük a felszereléssel együtt 50 millió forintot tesz ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK