2022.12.03., szombat - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kétszintes épületrésszel bővült az Izsák iskola

2018. szeptember 22. szombat, 15:41
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: Seres Péter
A hétvégén ünnepélyesen átadták az Izsák Imre Általános Iskola újonnan kialakított épületszárnyát. A vendégeket Herkliné Ebedli Gyöngyi iskolaigazgató, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte.

Mint fogalmazott egy városrész életében felemelő érzés, amikor valami új születik. Örömöt és kihívást jelent. A csácsbozsoki iskola bővítése példamutató összefogással valósult meg és megmutatta a helyi közösségi élet erejét. Az igazgató arról is szólt, hogy az intézményben folyamatosan nő a tanulói létszám, ez az itt dolgozó pedagógus munkatársaknak is köszönhető.

Közösségi tér, táncterem, új könyvtár és olvasóterem

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, közel 190 négyzetméteres kétszintes épületrésszel bővítették a csácsbozsoki iskolát, mintegy 130 millió forintból. Az udvarra tervezett épületrész földszintjén táncterem és rendezvények tartására alkalmas közösségi tér, valamint egyéb kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra. Az emeleten az iskolaépületből átköltöző könyvtár kapott helyet egy modern olvasóteremmel. A beruházás megvalósítása során az intézmény akadálymentesítésére is gondoltak, a későbbiek során egy liftet is be tudnak majd szerelni. Az udvar is új térburkolatot kapott. A tankerület vezetője hangsúlyozta, fenntartóként fontos számukra az alapfokú oktatási intézmények felszereltsége, a megfelelő szakmai háttér biztosítása, az oktatás minősége. Szólt az múlt időszak eszközfejlesztéséről és a tankerület egyéb újdonságairól.

Zalaegerszegen erős a közösségi szellem és ez jellemző a csácsbozsoki városrészre is – emelte ki köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester. Megköszönte Herkliné Ebedli Gyöngyi munkáját, aki már két évvel ezelőtt jelezte, hogy az iskolának bővítésre lenne szüksége. Ennek megvalósítása pedig komoly összefogás eredménye.

Köszöntötte az ünnepségen részt vevőket Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki meghívta az iskolát egy, már hagyományos ünnepi tanévzáróra, július közepén az AquaCitybe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK