2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kiállítással zárult az idősek hónapja

2018. november 03. szombat, 18:40
szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Bő egy hónapos programsorozat keretében kapott kiemelt figyelmet a város idősebb korosztálya. A rendezvényeket a hagyományos amatőr nyugdíjas kiállítás zárta. Az idén a táralat új helyszínen mutatkozik meg, a polgármesteri hivatal aulájában.

Korábban a Keresztury VMK adott otthont a nyugdíjas amatőr alkotók kiállításának, mely időközben kamara kiállításra redukálódott. Most, az új helyszínnel frissítették a már hagyományosnak mondható tárlatot, melyen minden alkalommal a visszatérő alkotók mellett új kiállítók is élnek a lehetőséggel.

Nyugdíjas alkotók tárlata a polgármesteri hivatal aulájában

Az előbbiek közé tartozik többek között Zafir Mari, aki az idén is akvarelljeivel mutatkozott meg. Az új színt pedig Horváth Károlyné papírfonásos kosarai jelentették. Horváthné elmondta, bár a kosárfonáshoz már korábban is értett, nemrégen tanulta meg ezt az új technikát, mely, sokkal gazdaságosabb, többféleképpen díszíthető, sok lakásban helye, funkciója lehet ezeknek a tárolóknak.

A megnyitón Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője és dr. Kocsis Gyula, az Életet az Éveknek Országos Szövetség Zala Megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket, akik emléklapot vehettek át az elmúlt egy évben készült munkáik bemutatásáért. Valamint másokat is bíztattak az alkotásra, kreatív időtöltésre. A program koordinátora, Vadvári Péterné köszönetet mondott a hivatal munkatársainak a program lehetőségért.

Velkey Péter, Kocsis Gyula és Vadvári Péterné a tárlatnyitón

A kiállítás, melyen terítők, gobelinek, falvédők, stelázsi csík, öltözet, horgolt karácsonyi díszek, papírfonásos tárolók, akvarellek láthatók, november 9-ig tekinthető meg.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK