2020.08.11., kedd - Zsuzsanna, TiborcZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kibővült a közös kertvárosi advent

2018. december 04. kedd, 19:19
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A tavalyi kezdet után ismét mindenki karácsonyfáját állítottak a Kertvárosban a Köztársaság út és a Hegyalja utca kereszteződésénél. Az idei advent első vasárnapján népes szereplő gárda éltette a karácsonyváró ünnepet.

A program szervezője Orosz Ferencné helyi önkormányzati képviselő, míg a technikai lebonyolítást az Apáczai Művelődési Központ munkatársai vállalták. Felléptek a Napsugár- és a Csillagközi óvoda kicsinyei, szülőkkel, tanárokkal kiegészülve az Eötvös-iskola diákja, akik a legnépszerűbb karácsonyi dal, a „Csendes éj” születésének történetét idézték fel. Valamint közreműködött a Kertvárosi Nyugdíjas Klub kórusa, illetve Berkes Dániel és tanítványai énekkel.

A megjelenteket köszöntötte Balaicz Zoltán polgármester és a szervező képviselőnő. A színpadot díszítő adventi koszorút Molnár János, a kertvárosi templom papja áldott meg, akinek, ahogy erre utalt is, az idei az első kertvárosi adventje, lévén augusztus óta látja el itt a szolgálatot.

A műsor után felkerültek az utolsó díszek is a fára, „adventi morzsákat”, forró teát és forralt bort lehetett kóstolgatni, a baráti csevejt azonban jelentősen rövidítette az erősen hidegre fordult időjárás.

A kertvárosiakat advent többi vasárnapján is várják egy kis összejövetelre a mindenki karácsonyfájánál minden alkalommal délután három órától.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK