2022.05.20., péntek - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Köszönet a helytállásért

2020. június 30. kedd, 16:56
Szerző és fotó: Antal Lívia
Július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy ünnepe. Ez alkalomból tartott június 29-én ünnepséget a zalaegerszegi kórház, melyen Zala Megyei Szent Rafael Kórházért emlékplakettel ismerték el az infekciókontroll csoport a koronavírus-járvány kezelésében és leküzdésében kifejtett munkáját. A kórház menedzsmentje és kollektívája ugyanúgy kivette részét a küzdelemből, derült ki a főigazgató köszöntőjéből.

Semmelweis-napi ünnepség a zalaegerszegi megyei kórházban

A kitüntetettek és a kórház vezetésének tagjai

Dr. Halász Gabriella főigazgató a koronavírus-járványra utalva azt mondta, a kórház életében még soha nem fordult elő, hogy egy ügy mindent, vele együtt az összes idei tervet és elképzelést félresöpörte volna. Olyan sem volt még, hogy együtt tanulják ezt a betegséget, a diagnosztikát, a gyógyítást és a megelőzést a világgal. Március közepétől két cél vezérelte őket. Minden tudásukkal azon legyenek, hogy minél kevesebb beteget veszítsenek el, illetve, hogy mindent megtegyenek egészségügyi dolgozóik védelméért. Ijesztő információk jelentek meg ugyanis arról, hogy a fertőzött betegeket ápolók 20 százaléka elkapta a vírust, amelynek sokan áldozatául is estek külföldön.

A megyei kórház dolgozói között csak kevés koronavírus-fertőzött volt. Nem volt halmozódás, sőt a fertőzés a kórház falain belül maradt, mondta a főigazgató. A kórházba összesen több mint 110 beteget utaltak be pozitív teszttel. Volt, hogy egyszerre 70 beteget kellett ellátni, illetve 24 órán belül kellett megszervezni 37 súlyos állapotú, halmozottan sérült beteg ellátását. A főigazgató hangsúlyozta, soha ekkora szeretet nem éreztek környezetükből. Köszönetét fejezte valamennyi magánszemélynek, cégnek, szervezetnek a segítségért, közte az Ispita Alapítványnak, amely mindent megmozgatott azért, hogy a dolgozók védelméhez szükséges maszkok, különböző eszközök rendelkezésre álljanak.

A hévízi Happy Dixieland Band adott műsort a rendezvényen

Dr. Halász Gabriella úgy értékelt, mindenki megtette a maga feladatát, ezért is lehetnek sikeresen túl ezen a nagyon nehéz időszakon. A főigazgató, mint mondta, a siker egyik pillére volt a már több mint 20 éve működő infekciókontroll rendszer, amelynek alapjait dr. Ribiczei Pál fektetett le. A másik a menedzsment és az operatív testület gyors reagálása volt az adott helyzetekre, a harmadik pillért pedig maguk a dolgozók alkották, akik magabiztosan tették a dolgukat a felső vezetés döntései szerint.

Az ünnepség a szívcentrum épülete előtt, a szabadban kezdődött, majd a vihar miatt az ebédlőben folytatódott az elismerések átadásával. Dr. Kovács Mónika PhD, az I. Belgyógyászat és Infektológia osztályvezető főorvosa ugyancsak kórházért emlékplakettet vehetett át. Többek között főigazgatói dicsérő okleveleket, minőségügyi valamint nívódíjakat osztottak ki, illetve főorvosi és adjunktusi kinevezéseket nyújtottak át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK