2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közös gondolkodást és összefogást 2019-ben is

2019. január 06. vasárnap, 11:23
Szerző: -vadas-; Fotó: pP
Az élet egyik legnagyobb és legmegtisztelőbb feladatának tartom, hogy szülővárosom polgármestere lehetek. A zalai megyeszékhely vezetőjének lenni nagy büszkeség, de a dicső múlt miatt komoly felelősség is - fogalmazott az újévi fogadáson köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester.

A már hagyományos eseményen (első alkalommal 1994 januárjában rendezett a város újévi fogadást) részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Rigó Csaba a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke valamint a megye és a város számos közéleti személyisége.

Újévi fogadás az Arany Bárány Télikertjében

Az új esztendő alkalmából Balaicz Zoltán mondott beszédet

- 2014-ben öt évre választottunk polgármestert és képviselőtestületet. Mivel igazi lokálpatriótának vallom magam, Zalaegerszeg a szülővárosom, minden ideköt és életem legnagyobb megtiszteltetése, hogy ezt a közösséget szolgálhatom, ezért szeretném, ha 2019 októberében az elmúlt öt év tevékenységéről a zalaegerszegiek elmondanák a véleményüket. Amennyiben az önkormányzati választáson támogatnak, akkor szeretném folytatni a polgári munkát – jelezte Balaicz Zoltán, majd az elmúlt évről kijelentette, hogy 2018 nyugodt, békés, konstruktív esztendő volt. Tovább erősödött a gazdaság és újabb munkahelyek jöttek létre. Az álláskeresők aránya a 2014-es 4,7 százalékról 2018 végére 2,5 százalékra csökkent. Ma már nem a munkanélküliség problémáját kell kezelni, hanem a munkaerőhiányt kell közös összefogással megoldani.

 Bejelentések: Üzleti és konferenciahotel épül az MMIK helyén - Indul a Hevesi Sándor Színház felújítása

Az eredményekről elmondta: végéhez közeledik a Vizslapark mellett a munkáshotel kialakítása, elkezdődött a duális képzőközpont előkészítése. Elkészült Búslakpusztán 1,4 milliárd forintból az új hulladékhasznosítási üzem, továbbá zajlik egy 3,6 milliárdos hulladékgazdálkodási és egy 4,7 milliárdos ivóvízminőség javító projekt is. Évértékelőjében a polgármester kitért az infrastrukturális fejlesztésekre, melyek az egyes városrészekben 2019-ben is folytatódnak. Elkezdődött a várost az M7-es autópályával összekötő, a sármelléki nemzetközi repülőteret közvetlenül érintő M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése. A legkiemelkedőbb fejlesztés, az európai szinten is egyedülálló,45 milliárd forintos beruházással, 265 hektáros területen épülő járműipari tesztpálya. Az első tesztelések már zajlanak és több cég is megjelent a városban.

A fogadás keretében adták át az idei Innovációs díjakat

A TOP program keretében 2020-ig 16,8 milliárd forintot fordíthat a város különböző beruházásokra, felújításokra, a Modern Városok Program keretében, hosszú előkészítő munka után, 9,5 milliárdos beruházással elkezdődik az új, 10 pályás, 50 méteres uszoda, tanuszoda és strand építése. Hamarosan kezdődik a Dózsa iskola új tornatermének építése, a Mindszenty iskola melletti tornacsarnok és vívócsarnok kivitelezése is.  Az elmúlt évek közös munkája nyomán Zalaegerszeg újra fejlődik, ehhez a munkához kért Balaicz Zoltán minden vállalkozótól, intézményvezetőtől és zalaegerszegi polgártól közös gondolkodást és összefogást 2019-ben is.

Köszöntőt mondott Palkovics László is, aki jelezte, továbbra is számíthat Zalaegerszeg a kormány támogatására. Szólt a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos feladatokra, lehetőségekre, beszélt az ország gazdasági növekedéséről, a következő évek tennivalóiról. Bejelentette: a járműipari tesztpályához kapcsolódóan, állami beruházás keretében új, modern, négycsillagos üzleti és konferenciahotel épül a volt MMIK helyén. Az előkészítésre és a tervezésre a Magyar Turisztikai Ügynökség 200 millió forintos támogatást biztosít még ebben az évben.

Közel négyszázan vettek részt az eseményen

Az újévi fogadás keretében adták át Zalaegerszeg Innovációs Díját. Ebben az évben az elismerést a MOL Nyrt. Zalai Finomító és a Naste-Bau Kft. kapta.

Pohárköszöntőt Vigh László országgyűlési képviselő mondott, aki jelezte: a Hevesi Sándor Színház felújítását beveszi a kormány a Modern Városok Programba. Az előkészítésre, az engedélyes és kiviteli tervek elkészítésére 255 millió forint támogatást biztosítanak.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK