2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Már készülnek a farsangra és fánkvásárra

2019. február 27. szerda, 18:06
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Március 5-én kerül sor az egész várost megmozgató, hagyományos télűző mulatságra. Az idei Városi Farsang és Jótékonysági Fánkvásár részleteiről a rendezvény egyik új helyszínén, a Díszpinty Gasztro Bárban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: most a húsvét késői időpontja miatt a farsangra is viszonylag későn, márciusban kerül sor. De talán ez azt is jelzi, hogy az időjárás kegyes lesz az eseményhez. A jelmezes felvonuláson túl most is sor kerül jótékonysági fánkvásárra, melynek helyszíne ezúttal a Díszpinty lesz. A bevételt pedig a szokásoknak megfelelően a farsangi felvonulás szervezője és motorja, vagyis a Nagycsaládosok Egyesülete kapja.

 Mindenkit várnak a jelmezes felvonulásra

A civil szervezet vezetője, Ruisz Cecília a farsangi felvonulással és a fánkvásárral kapcsolatban elmondta: március 5-én, 15 órától kerül sor a vásárra, 15 óra 30 perctől pedig már várják a jelmezeseket a Dísz térre. A menet fél 5-kor indul, és a hagyományos útvonalon halad (Európa tér, Posta, Kossuth utcai gyógyszertár, Dísz tér). Ezt követően pedig sor kerül a jelmezverseny eredményhirdetésére.

Elhangzott: a menetre több mint 500 embert várnak, hiszen már most 19 csapat (óvodások, iskolások, intézmények, civil szervezetek) jelentkezett a jelmezes felvonulásra, de minden évben rengeteg egyéni jelentkező is akad. A fánkvásárra pedig eddig hat nyugdíjasklub és két cég jelezte részvételi szándékát, így az eseményen bőven lesz finomság, amiből mindenki kedvére válogathat és vásárolhat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK