2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mária-fülke-szentelés Andráshidán

2020. július 05. vasárnap, 20:28
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Címkék: Andráshida, Hit
Az Andárhidai Szent Kereszt felmagasztalása templomban ünnepi misét celebrált dr. Székely János megyéspüspök az újonnan létesült Mária-fülke felszentelése és a megszépült templomkerítés átadás kapcsán.

- A hit a hatodik érzékszervünk, mellyel érzékeljük a valóságot. Ettől kitárul a szívünk, nélküle pedig önmagunkba süllyedünk. A madarak az ösztöneikkel érzik a hazavezető utat. Sok ember tétova, szomorú, mert csak vágyakozik az igazi otthona, Isten iránt. Mindannyian ugyanazt az életet éljük, de másképp. Nemcsak követ kell törni, nemcsak pénzt kell keresni, hanem csillogó szemekkel katedrálist építeni. Ez az élet oka és célja, melyet a templom hordoz – mondta többek között dr. Székely János, majd megáldotta először az újjáépített kerítést, majd pedig a fülkében elhelyezett Mária szobrot.

- A Boldogságos Szűz Anya, Jézus édesanyja, egyházi példakép. Az ő tiszteletét segíti ez az építmény, mely arra buzdít, hogy legyen erőnk a hitben és bővelkedjünk a szeretetben. Domján István önkormányzati képviselő, iskolaigazgató elmondta, 2012-ben majdnem leégett a templom. Ennek újjáépítése során vetődött fel az igény, hogy a környezet is rendezettebb legyen. Így épült a Mária-fülke, illetve az időközben erősen amortizálódott kerítés cseréjére is megvalósult. A meghittebb jelenlétet pedig udvari padok kihelyezése is segíti. Mindez a helyiek összefogásából, közösségi munkával, helyi vállalkozók közreműködésével, a Ferences rend és az önkormányzat támogatásával valósult meg, tette hozzá a képviselő. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK