2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Másokért emlékplakettet adtak át

2021. szeptember 03. péntek, 11:56
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
A zsidó újév (Rós Hásána) közeledtével, a koronavírus járvány miatt egy év kihagyás után ismét sor került a Másokért emlékplakett átadására. A Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány által adományozott elismerést ezúttal Árvai József kapta.

A rendezvényen Virágh Judit mondott beszédet

Virágh Judit a hitközség elnöke elmondta, a két szervezet két évtizede úgy döntött, hogy díjat hoz létre azok számára, akik jót tesznek másokért, önzetlenül segítenek, toleránsak. A díjat bárki megkaphatja, aki megfelel e feltételeknek. Árvai Józsefnek a múlt évben kellett volna átvennie az emlékplakettet, az oklevelet még az azóta elhunyt Siklósi Vilmos, a hitközség akkori elnöke írta alá, de a járvány miatt nem tudták megtartani az ünnepséget. 

Árvai József (középen a díjjal) Preisz József, Virágh Judit és Kovács Károly társaságában

Árvai Józsefet így jellemezte: szakmáját tekintve villanyszerelő, ezermester, poéta, és csupa nagybetűvel ember. Toleráns, önzetlen és fontosnak tartja a mások elfogadását. Gratulált és köszöntötte az elismerést kapott Árvai Józsefet Preisz József, a hitközség örökös tiszteletbeli alelnöke, aki néhány szóval megemlékezett Siklósi Vilmosról is. Kovács Károly, a Remény Közalapítvány kuratóriumának elnöke felidézte az elmúlt másfél év nehézségeit, a járvány okozta „bezártságot”. Mint fogalmazott, ilyen időszakban még jobban kell figyelnünk és tennünk egymásért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK